8. okt, 2018

Minneverdige israelske låter del 13 av 15

Vi starter siste uke med tilbakeblikk på israelske men den låten som gjorde det best på nittitallet, men som ikke vant da.

Og gudene skal vite at denne låten i grunn bare var en hårsbredd fra å vinne dette året.

Vi snakker naturligvis om 1991 da det ble dobbeltseier mellom Sverige og Frankrike, men siden det bare kan være en vinner kunne Carola juble for seieren.

Og Carola ble faktisk god venn med Duo Datz som fremførte låten «Kan». Faktisk lå de begge på delt førsteplass før siste avstemming, men siden Israel ikke fikk poeng fra Italia ble det «bare» tredje plass.

Den tittelen betyr «Her» og det var hjemlandet sitt de sang om.

Faktisk lå Carola og Duo Datz begge på delt førsteplass før siste avstemming, men siden Israel ikke fikk poeng fra Italia ble det «bare» tredje plass.

Fremføringen er av det sterke slaget og man formelig føler at de mener det de synger om.

Fine kostymer og rimelig feilfri sang med en gruppe mennesker i nærmest perfekt samspill er vel i grund noe av det Israel har væt best på i Grand Prix-sammenheng.

Herr Datz var tilbake i ESC-sirkuset i 1995 som komponist for deres bidrag det året. Og jeg bodde på samme hotell som den israelske delegasjonen.

Jeg så en dame jeg mente var det årets israelske artist og sa til henne at hun hadde en fin sang. Jeg synger ikke i år svarte hun og da oppdaget jeg at det var fru Datz jeg pratet med.

Jeg skrøt masse av deres låt også og ble vel tilgitt, jeg fikk sitte på med den israelske bussen til en fest så jeg anser det som en fullverdig tilgivelse.

Selv om de virket veldig sammensveiset på scenen endte deres ekteskap etter 21 år i 2006. I sin musikalske karriere var de mest kjent for barne-DVD’er.

Nok om det, nyt en låt som gjorde det bra.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden