15. okt, 2018

Var alt bedre før - dans

I dagens ESC er det knapt nok en bevegelse eller ett blikk som ikke er nøye innøvd slik at det skal se perfekt ut på TV-skjermen. Og tro meg, dette øver noen veldig mye på.

Og har man ikke dansetrinnene inne så tar man med seg noen som kan dette til tåspissene.

I den første halvdelen av ESC-historien var det vel ikke plagsomt mye dans vi ble «plaget» med som tilskuere, men neste år kan de danseglade feire 60-års jubileum for de første dansetrinn på en Grand Prix-scene.

Og den debuten var det de tyske søstrene Alice og Ellen Kessler som stod for. «I Kveld Vil Vi Gå Og Danse» sang de og med en danseplass mindre enn de fleste har på badet fikk de sneket inn noen dansetrinn.

De ble belønnet med en 5 plass, men de utløste ikke en ras av nye dansenummer, i grunn må vi vel ut på 80-tallet før dans ble noe man kunne anse som vanlig i en foreteelse på ESC-scenen.

Skal man trekke frem noen danseopptredenene kommer man ikke seieren til Ruslana i 2004. Så hardt gikk det for seg på dansegulvet at det sprakk under den første øvelsen, men det ble gjort ting med gulvet slik at det holdt.

Ti år senere imponerte estiske Tanja oss med å synge og danse en intrikat dans med en partner. Og det uten at det gikk nevne verdig ut over det vokale. Underlig nok kvalifiserte hun seg ikke til finalen.

Av norske bidrag kommer vi ikke utenom Guri Schanke som danset for harde livet, men var sjanseløs på en finaleplass.

Men, skal jeg trekke frem min favoritt på danseområdet skal vi helt tilbake til 1966. Nederlandske Milly Scott sang om Fernando og Philippo og hun er vel den eneste artisten som har danset inn på scenen og likegreit ut av den når sangen gikk mot slutt. Og det var trapper involvert også.

Og det var ikke helt greit tilbake i de tider da mikrofoner hadde en ledning som helst ikke skulle bli for korte eller komme i veien. Her røskes det litt i blomsterdekorasjonene på vei ut, men blomstene overlever.

Uansett, Milly klarer alle brasene og det blir noen rytmefulle og festlige minutter ut av dette. Får dette din dansefot til å rykke også?

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden