10. mar, 2021

Hvorfor kom Jorn til gullfinalen?

Når man sammenligner finaleopptredenen med den han hadde i sin delfinale kan man bli fristet til å si at han først ble skikkelig rockeartist i finalen.

Første gang vi så låten var det en åpenbart flørt med slagerverdenen med gullfrynser, dansere og «flyvende teppe».

I finalen var muligens Jorn tilbake på mer kjente trakter i ett kostyme som var en smule mer rockete og en fremføring ett hardrock-band verdig.

Litt fascinerende at han har så sterk stemme at han nesten har mikrofonen i korona-avstand fra munnen og likevel høres tøff og sterk ut.

Føler vel også at hele fremføringen satt bedre som helhet denne andre gangen vi fikk sett den og slagordet det enkle er ofte det beste, spesielt hvis man hiver inn litt flammer og pyro.

Jeg har vel en følelse at litt for mange kanskje trodde at Jorn var ett så sikkert finalekort at de «glemte» å stemme på han første gang vi så han.

Vel, disse og mange flere fikk rettet opp den «tabben» når han måtte kjempe om den siste plassen i finalen i siste-sjanse-showet mandagen før finalen.

Som den resultat-frik jeg er skulle jeg gjerne ha vist om han seiret overbevisende det eller om det var en knepen seier.

Jeg vet om artister som har tapt finaleplassen med så lite som 50 stemmer faktisk.

Nok om det, han kom seg til finalen og må vel si seg fornøyd med å ha kommet helt til gullfinalen.

Nå skal det nevnes at nesten hva som kunne krype og gå av norske rockelegender hadde oppfordret «sine» til å stemme på Jorn.

Og rocke-folk er stort sett lydige og greie mennesker så de gjorde som de ble bedt om.

Uansett, jeg digger det faktum at rock kom seg så lang i årets MGP-sirkus og ser gjerne flere av Jorn sine kollegaer neste år.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden