21. mai, 2021

Dommen over finalen – 2021

Endelig er årets julaften for oss ESC-fans her og det er jo rett og slett vidunderlig at vi får tilbake noe normalitet ved at vårens vakreste eventyr serveres oss.

Flaggparaden er av det koronavennlige slaget og vi blir servert en slager fra som vel faktisk har en nederlandsk opprinnelse og den het «Venus».

Om sendingen for sfærisk stemning etter hvert vil jo bare tiden vise.

Uansett, dette blir en festkveld vi har ventet på i hele to år.

La meg bedømme låtene du får høre i morgen - det er fremføringen i juryfinalen som blir bedømt fortløpende.

1.	🇨🇾 Cyprus / Elena Tsagrinou - El Diablo – Terningkast – 4

Det er faktisk så djevelsk bra at ESC er tilbake at vi starter med djevel-sangen like godt. Det er faktisk ikke hvem som helst som får starte en finale gå Elena bør føle seg beæret. Her er det fullt trøkk fra første stund, masse energi og sånn ganske bra vokal, alt i alt en fin start.

2.	🇦🇱 Albania / Anxhela Peristeri - Karma – Terningkast – 5

Balkanballadenes redningskvinne bør vi kanskje kalle Anxhela. Det er vel nesten bare det strøket i Europa man klarer å fremskaffe slike dramatisk og kraftfulle låter som likevel har en touch av hvor den komme fra. Damen synger fletta av de fleste og har ett visuelt fint nummer.

3.	🇮🇱 Israel / Eden Alene - Set Me Free – Terningkast – 5

Eden hadde en av låtene som mange tippet ikke skulle ta seg til finale. Men, ikke minst en imponerende vokal overbeviste mange nok til at hun skulle få lov til å være med på lørdagsfesten. Der gjør hun ikke skal på seg selv, og sjarme har hun i bøttevis kan det virke som.

4.	🇧🇪 Belgium / Hooverphonic - The Wrong Place – Terningkast – 5

Etter tre innholdsrike numre på scenen er det godt å kunne roe seg litt ned. Eventuelt ta en tissepause. Vel, for meg er dette ikke definitivt ikke pause enda. Dette bidraget fra det belgiske bandet oser klasse og en vokal som passer utmerket til en såpass depressiv låt.

5.	🇷🇺 Russia / Manizha - Russian Woman – Terningkast – 5

Mulig noen mener kvinnekamp er grå og traurige greier. Vel, selv med ett viktig budskap klarer Manizha å skape en fest ut av dette. En ganske så fargerik fest også og den kjørbare kjolen med egen dør kan kanskje være en ide til neste 17.mai? Tøff og kul vokal trekker også opp her.

6.	🇲🇹 Malta / Destiny - Je Me Casse – Terningkast – 6

Mye taler for at årets vinner-land har kystlinje mot Middelhavet. For min del må det gjerne blir øya Destiny er fra. Så ung og likevel så stappet med både fantastisk vokal og fremføringsevne som de fleste artister burde bli grønne av misunnelse av.  Årets sommerhit for meg dette.

7.	🇵🇹 Portugal / The Black Mamba - Love Is On My Side – Terningkast – 6

Omtrent så snikende som en svart mamba kan være har denne låten sneket seg bare høyere og høyere opp på listen hos mange. Ikke rart, dette er en musikalsk spa-opplevelse av de sjeldne. Tre deilige minutter med en vokal som også er balsam for sjelen.

8.	🇷🇸 Serbia / Hurricane - Loco Loco – Terningkast – 3 

Har du noen gang vært på ett spa og så kommer en jentegjeng inn som prater høl i huet på samtlige. Pen å se på er de, men egentlig bare irriterende. Sånn føler jeg litt for jentene fra Serbia og uansett hvor mye de vrikker på stumpen så vil jeg helst de skal dra og la oss andre i fred. Grei vokal da.

9.	🇬🇧 United Kingdom / James Newman - Embers – Terningkast – 4

Med de største trompetene vi noensinne har sett på en ESC-scene funker denne festen bare sånn passe. Vokal er dette bra, men det er noen halvveis over denne festen. Synd for James at han stort sett også blir overskygget at danserne der. Men, svinger som bare gjør det.

10.	🇬🇷 Greece / Stefania - Last Dance – Terningkast – 3

Hvis du er mer enn klar for en gresk flørt med en fin gresk dame er dette ditt bidrag. For meg blir dette litt mye skjuling av en låt som ikke er altfor spennende, men som man har klart å pakke inn i det kuleste innpakningspapiret. OK vokal redder dette inn litt, men noen høydare blir dette ikke.

11.	🇨🇭 Switzerland / Gjon's Tears - Tout l'Univers – Terningkast – 5

Det er liten tvil om at dette er en fin låt, men her sliter jeg faktisk en god del med innpakningen. Skjønner vel ikke helt hva slags drama det er han prøver å fortelle meg om. Blir mørkt og dystert uansett da. Og vokalen sprenger de fleste grenser og imponerer stort.

12.	🇮🇸 Iceland / Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ - 10 Years – Terningkast – 6

Hvem hadde vel trodd at noen skulle få delta i en ESC-finale fra hjemme-hotellrommet sitt.  Vel, ingen skal beskyldes for å ikke gjøre alt for å få deltatt. For meg er dette 3 minutter med nesten barnslig kos som gir meg masse gode vibber. Skader ikke med masse sjarme og god vokal også.

13.	🇪🇸 Spain / Blas Cantó - Voy A Querdarme – Terningkast – 5

I motsetning til et visst Adresse-panel tenker jeg ikke gjøre narr av denne låten. Her serveres det ekte spanske følelser omtrent så langt inne i sjela man kan komme. Pøs på med masse melankoli og er fremragende vokal og jeg er helt med på dette jeg.

14.	🇲🇩 Moldova / Natalia Gordienko - SUGAR – Terningkast – 4

Også en låt bookmakerne mente ikke ville ta seg til finale, men sukker viste seg å være greia for å nå en finaleplass. Her pøses det på med masse energi, kvikke dansetrinn og en vokal som er varierende for å si det sånn. Er du på utkikk etter roterende plattformer så er Rotterdam åpenbart stedet.

15.	🇩🇪 Germany / Jendrik - I Don't Feel Hate – Terningkast – 4

Hat er jo egentlig en mørk greie, men når du nekter å anerkjenne det er farger åpenbart greia. Tre fartsfulle minutter med en sjarmerende kar som helt klart har tungebåndet innstilt på haugevis av ord i sekundet. Ikke rart at vokalen blir litt anstrengt til tider, men gøy er dette okkesom.

16.	🇫🇮 Finland / Blind Channel - Dark Side – Terningkast – 4

Endelig en god time inn i showet skal rockefolket endelig få noe å tygge på. De som mot formodning måtte ha sovnet vil garantert våkne nå. Da våkner de altså til voldsom pop så voldsom som bare gutta fra Finland kan gjøre det. Røff og tøff vokal og masse pyro er alltid gøy.

17.	🇧🇬 Bulgaria / Victoria - Growing Up is Getting Old – Terningkast – 6

Dette er en aldeles nydelig sang til en syk far. Supersøtt at han er med på scenen om så bare på ett innrammet foto. Victoria gir oss på magisk vis tre deilige og faktisk en form for nedtonet drama. Nydelig vokal trekker også opp og den visuelle innpakningen er fin den også.

18.	🇱🇹 Lithuania / The Roop - Discoteque – Terningkast – 5

Så tar vi like godt en nostalgisk tur tilbake til 80-talls-synthpoppens glansdager. Og man trenger ikke å ha opplevd denne perioden personlig for å ønske å få være med på denne festen. Masse kule og deilige vibber her som fremføres bra vokalt også. En liten lykkepille dette.

19.	🇺🇦 Ukraine / Go_A - Shum – Terningkast – 6

Hvorfor liker du ESC kan du kanskje spørre. Og da er det enkle svaret fra meg at vi får bidrag som dette som fra våre ukrainske venner. Kompromissløs musikk med klare undertoner av landets musikalske kultur. Og en vokal som kan sprenge glass om det var ønskelig. 

20.	🇫🇷 France / Barbara Pravi - Voilà – Terningkast – 6

Hvor fransk kan noe bli lurer du kanskje på. Vel hør på denne låten og du har svart. Her leveres det så mye mørk og veldig intens innlevelsesevne at man formelig aner lukten at en mørk fransk cafe en sen nattetime. Vokal er dette til å bli slått i bakken av og jammen ta får vi en dans med damen også.

21.	🇦🇿 Azerbaijan / Efendi - Mata Hari – Terningkast – 3

For andre gang blir sagnomsuste Mata Hari sunget om i ESC på nederlandsk jord. Men, utenom helt grei vokal, masse hoftevrikk og lettkledde damer synes jeg vel denne låten bringer lite til denne festen. Muligens en herr Haukland er uenig med meg her, med det lever jeg med. 

22.	🇳🇴 Norway / TIX - Fallen Angel – Terningkast – 6

Vår mann tok oss til finalen og har fått belyst en alvorlig sak på en flott måte. Men, for meg er dette i det hele og det store en fin låt som har masse følelse og tonnevis av melankoli i seg. Hiv inn flott vokal og jeg er solgt. Det skader heller ikke at vi får servert en historie på en fin måte.

23.	🇳🇱 The Netherlands / Jeangu Macrooy - Birth of a New Age – Terningkast – 4

Etter over ett år nede i korona-gjørma er det jammen på tide med en ny tid. Egentlig vil vi vel bare tilbake til den hverdagen vi kjente, men den vil føles ny likevel tror jeg. Jeangu lyd-setter denne reisen til nye tider på en flott måte med god vokal og masse styrke i fremføringen sin.

24.	🇮🇹 Italy / Måneskin - Zitti E Buoni – Terningkast – 6

Årets kuleste gjeng muligens og serverer oss superrøff og kul rock. Dette er ikke noe for sarte sjeler og det er jo superkult at akkurat denne låten er favoritten til å vinne hele «skiten» i morgen. Skjer dette blir mange dritglade og hele Europa vil head-bange til denne tøffe vokalen.

25.	🇸🇪 Sweden / Tusse - Voices – Terningkast – 3

Jeg likte denne låten veldig mye første gang jeg hørte den, men nå har jeg blitt lei den. Skjønne Tusse sliter med det vokale og det blir en smule slitsomt å høre på til tider. Men, noen plusspoeng skal ha få for energien på scenen og det flotte budskapet han står for.

26.	🇸🇲San Marino / Senhit - Adrenalina – Terningkast – 5

Den minste gjesten på festen i areal får æren av å avslutte låten. Og det er fullt fortjent. Her skal det nemlig pumpes inn såpass masse adrenalin at man skal holde ut i halvannen time til inntil resultatet er klart. Supermasse energi og akseptabel vokal er en kul slutt på denne musikalske festen.

Hvem som vinner i morgen må jeg nesten komme tilbake til, jeg klarer ikke å bestemme meg, i grunn er deilig lite luksusproblem.

Endelig er årets julaften for oss ESC-fans her og det er jo rett og slett vidunderlig at vi får tilbake noe normalitet ved at vårens vakreste eventyr serveres oss.

Flaggparaden er av det koronavennlige slaget og vi blir servert en slager fra som vel faktisk har en nederlandsk opprinnelse og den het «Venus».

Om sendingen for sfærisk stemning etter hvert vil jo bare tiden vise.

Uansett, dette blir en festkveld vi har ventet på i hele to år.

La meg bedømme låtene du får høre i morgen - det er fremføringen i juryfinalen som blir bedømt fortløpende.

1. 🇨🇾 Cyprus / Elena Tsagrinou - El Diablo – Terningkast – 4

Det er faktisk så djevelsk bra at ESC er tilbake at vi starter med djevel-sangen like godt. Det er faktisk ikke hvem som helst som får starte en finale gå Elena bør føle seg beæret. Her er det fullt trøkk fra første stund, masse energi og sånn ganske bra vokal, alt i alt en fin start.

2. 🇦🇱 Albania / Anxhela Peristeri - Karma – Terningkast – 5

Balkanballadenes redningskvinne bør vi kanskje kalle Anxhela. Det er vel nesten bare det strøket i Europa man klarer å fremskaffe slike dramatisk og kraftfulle låter som likevel har en touch av hvor den komme fra. Damen synger fletta av de fleste og har ett visuelt fint nummer.

3. 🇮🇱 Israel / Eden Alene - Set Me Free – Terningkast – 5

Eden hadde en av låtene som mange tippet ikke skulle ta seg til finale. Men, ikke minst en imponerende vokal overbeviste mange nok til at hun skulle få lov til å være med på lørdagsfesten. Der gjør hun ikke skal på seg selv, og sjarme har hun i bøttevis kan det virke som.

4. 🇧🇪 Belgium / Hooverphonic - The Wrong Place – Terningkast – 5

Etter tre innholdsrike numre på scenen er det godt å kunne roe seg litt ned. Eventuelt ta en tissepause. Vel, for meg er dette ikke definitivt ikke pause enda. Dette bidraget fra det belgiske bandet oser klasse og en vokal som passer utmerket til en såpass depressiv låt.

5. 🇷🇺 Russia / Manizha - Russian Woman – Terningkast – 5

Mulig noen mener kvinnekamp er grå og traurige greier. Vel, selv med ett viktig budskap klarer Manizha å skape en fest ut av dette. En ganske så fargerik fest også og den kjørbare kjolen med egen dør kan kanskje være en ide til neste 17.mai? Tøff og kul vokal trekker også opp her.

6. 🇲🇹 Malta / Destiny - Je Me Casse – Terningkast – 6

Mye taler for at årets vinner-land har kystlinje mot Middelhavet. For min del må det gjerne blir øya Destiny er fra. Så ung og likevel så stappet med både fantastisk vokal og fremføringsevne som de fleste artister burde bli grønne av misunnelse av. Årets sommerhit for meg dette.

7. 🇵🇹 Portugal / The Black Mamba - Love Is On My Side – Terningkast – 6

Omtrent så snikende som en svart mamba kan være har denne låten sneket seg bare høyere og høyere opp på listen hos mange. Ikke rart, dette er en musikalsk spa-opplevelse av de sjeldne. Tre deilige minutter med en vokal som også er balsam for sjelen.

8. 🇷🇸 Serbia / Hurricane - Loco Loco – Terningkast – 3

Har du noen gang vært på ett spa og så kommer en jentegjeng inn som prater høl i huet på samtlige. Pen å se på er de, men egentlig bare irriterende. Sånn føler jeg litt for jentene fra Serbia og uansett hvor mye de vrikker på stumpen så vil jeg helst de skal dra og la oss andre i fred. Grei vokal da.

9. 🇬🇧 United Kingdom / James Newman - Embers – Terningkast – 4

Med de største trompetene vi noensinne har sett på en ESC-scene funker denne festen bare sånn passe. Vokal er dette bra, men det er noen halvveis over denne festen. Synd for James at han stort sett også blir overskygget at danserne der. Men, svinger som bare gjør det.

10. 🇬🇷 Greece / Stefania - Last Dance – Terningkast – 3

Hvis du er mer enn klar for en gresk flørt med en fin gresk dame er dette ditt bidrag. For meg blir dette litt mye skjuling av en låt som ikke er altfor spennende, men som man har klart å pakke inn i det kuleste innpakningspapiret. OK vokal redder dette inn litt, men noen høydare blir dette ikke.

11. 🇨🇭 Switzerland / Gjon's Tears - Tout l'Univers – Terningkast – 5

Det er liten tvil om at dette er en fin låt, men her sliter jeg faktisk en god del med innpakningen. Skjønner vel ikke helt hva slags drama det er han prøver å fortelle meg om. Blir mørkt og dystert uansett da. Og vokalen sprenger de fleste grenser og imponerer stort.

12. 🇮🇸 Iceland / Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ - 10 Years – Terningkast – 6

Hvem hadde vel trodd at noen skulle få delta i en ESC-finale fra hjemme-hotellrommet sitt. Vel, ingen skal beskyldes for å ikke gjøre alt for å få deltatt. For meg er dette 3 minutter med nesten barnslig kos som gir meg masse gode vibber. Skader ikke med masse sjarme og god vokal også.

13. 🇪🇸 Spain / Blas Cantó - Voy A Querdarme – Terningkast – 5

I motsetning til et visst Adresse-panel tenker jeg ikke gjøre narr av denne låten. Her serveres det ekte spanske følelser omtrent så langt inne i sjela man kan komme. Pøs på med masse melankoli og er fremragende vokal og jeg er helt med på dette jeg.

14. 🇲🇩 Moldova / Natalia Gordienko - SUGAR – Terningkast – 4

Også en låt bookmakerne mente ikke ville ta seg til finale, men sukker viste seg å være greia for å nå en finaleplass. Her pøses det på med masse energi, kvikke dansetrinn og en vokal som er varierende for å si det sånn. Er du på utkikk etter roterende plattformer så er Rotterdam åpenbart stedet.

15. 🇩🇪 Germany / Jendrik - I Don't Feel Hate – Terningkast – 4

Hat er jo egentlig en mørk greie, men når du nekter å anerkjenne det er farger åpenbart greia. Tre fartsfulle minutter med en sjarmerende kar som helt klart har tungebåndet innstilt på haugevis av ord i sekundet. Ikke rart at vokalen blir litt anstrengt til tider, men gøy er dette okkesom.

16. 🇫🇮 Finland / Blind Channel - Dark Side – Terningkast – 4

Endelig en god time inn i showet skal rockefolket endelig få noe å tygge på. De som mot formodning måtte ha sovnet vil garantert våkne nå. Da våkner de altså til voldsom pop så voldsom som bare gutta fra Finland kan gjøre det. Røff og tøff vokal og masse pyro er alltid gøy.

17. 🇧🇬 Bulgaria / Victoria - Growing Up is Getting Old – Terningkast – 6

Dette er en aldeles nydelig sang til en syk far. Supersøtt at han er med på scenen om så bare på ett innrammet foto. Victoria gir oss på magisk vis tre deilige og faktisk en form for nedtonet drama. Nydelig vokal trekker også opp og den visuelle innpakningen er fin den også.

18. 🇱🇹 Lithuania / The Roop - Discoteque – Terningkast – 5

Så tar vi like godt en nostalgisk tur tilbake til 80-talls-synthpoppens glansdager. Og man trenger ikke å ha opplevd denne perioden personlig for å ønske å få være med på denne festen. Masse kule og deilige vibber her som fremføres bra vokalt også. En liten lykkepille dette.

19. 🇺🇦 Ukraine / Go_A - Shum – Terningkast – 6

Hvorfor liker du ESC kan du kanskje spørre. Og da er det enkle svaret fra meg at vi får bidrag som dette som fra våre ukrainske venner. Kompromissløs musikk med klare undertoner av landets musikalske kultur. Og en vokal som kan sprenge glass om det var ønskelig.

20. 🇫🇷 France / Barbara Pravi - Voilà – Terningkast – 6

Hvor fransk kan noe bli lurer du kanskje på. Vel hør på denne låten og du har svart. Her leveres det så mye mørk og veldig intens innlevelsesevne at man formelig aner lukten at en mørk fransk cafe en sen nattetime. Vokal er dette til å bli slått i bakken av og jammen ta får vi en dans med damen også.

21. 🇦🇿 Azerbaijan / Efendi - Mata Hari – Terningkast – 3

For andre gang blir sagnomsuste Mata Hari sunget om i ESC på nederlandsk jord. Men, utenom helt grei vokal, masse hoftevrikk og lettkledde damer synes jeg vel denne låten bringer lite til denne festen. Muligens en herr Haukland er uenig med meg her, med det lever jeg med.

22. 🇳🇴 Norway / TIX - Fallen Angel – Terningkast – 6

Vår mann tok oss til finalen og har fått belyst en alvorlig sak på en flott måte. Men, for meg er dette i det hele og det store en fin låt som har masse følelse og tonnevis av melankoli i seg. Hiv inn flott vokal og jeg er solgt. Det skader heller ikke at vi får servert en historie på en fin måte.

23. 🇳🇱 The Netherlands / Jeangu Macrooy - Birth of a New Age – Terningkast – 4

Etter over ett år nede i korona-gjørma er det jammen på tide med en ny tid. Egentlig vil vi vel bare tilbake til den hverdagen vi kjente, men den vil føles ny likevel tror jeg. Jeangu lyd-setter denne reisen til nye tider på en flott måte med god vokal og masse styrke i fremføringen sin.

24. 🇮🇹 Italy / Måneskin - Zitti E Buoni – Terningkast – 6

Årets kuleste gjeng muligens og serverer oss superrøff og kul rock. Dette er ikke noe for sarte sjeler og det er jo superkult at akkurat denne låten er favoritten til å vinne hele «skiten» i morgen. Skjer dette blir mange dritglade og hele Europa vil head-bange til denne tøffe vokalen.

25. 🇸🇪 Sweden / Tusse - Voices – Terningkast – 3

Jeg likte denne låten veldig mye første gang jeg hørte den, men nå har jeg blitt lei den. Skjønne Tusse sliter med det vokale og det blir en smule slitsomt å høre på til tider. Men, noen plusspoeng skal ha få for energien på scenen og det flotte budskapet han står for.

26. 🇸🇲San Marino / Senhit - Adrenalina – Terningkast – 5

Den minste gjesten på festen i areal får æren av å avslutte låten. Og det er fullt fortjent. Her skal det nemlig pumpes inn såpass masse adrenalin at man skal holde ut i halvannen time til inntil resultatet er klart. Supermasse energi og akseptabel vokal er en kul slutt på denne musikalske festen.

Hvem som vinner i morgen må jeg nesten komme tilbake til, jeg klarer ikke å bestemme meg, i grunn er deilig lite luksusproblem.
Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden