10. mai, 2022

Dom over semifinale 1

Showet starter med ett lite eventyr og fortsetter med ett ganske så uvanlig musikkinstrument. Så starter virkelig festen, her skal det skapes stemning i salen. Mulig det bare er meg, men dette ble bittelitt langdrygt.

Drøye 8 minutter inn i sendingen får vi endelig se årets vertskap som skal lede oss gjennom tre sendinger. De må jo gjennom den vanlige leksen som må forklares hvert år og det tar alltid noen minutter, men de er passe kjapp da. Mine terningkast baserer seg på helhetsinntrykket av låten. 

Melodi 1 – Albania – Terningkast 3

Reglen om at en heftig låt skal starte showet er ikke blitt gått bort fra i år.  Og denne damen sparer så absolutt ikke på kruttet. Kan vel ikke huske å ha sett ett mer seksualisert show før i ESC. Beklageligvis gjør all action på scenen at noe må lide og det er det vokalen. Det blir litt for mye skrik og altfor lite god vokal er jeg redd. Noen fikk nok overtenning her.

Melodi 2 – Latvia – Terningkast 4

Våre latviske venner fortsetter festen og dette er ganske så mye mer classy enn det vi nettopp så. Hvite gutter kan faktisk spille funk når de vil og dette gjør de med ganske så mye humor og festlig energi på scenen. Svinger gjør det også og det vokale er helt innenfor med tanke på at de rører så mye på seg. Teller sjarme så burde dette gi dem finaleplass.


Melodi 3 – Litauen – Terningkast 6

Hvis forrige bidrag var classy på party-måten høyner vi classy-nivået mange hakk på dette bidraget som vel mest hadde hørt hjemme på en kul jazz-klubb. Damen skinner på scenen og hun har en kul stemme som skinner i sin meget sexy måte å synge på. Mitt håp er at riktig så mange lar seg forføre av dette, fortjener finaleplass faktisk.

Melodi 4 – Sveits – Terningkast 4

Så er det tid å roe helt ned. Men, roe ned bør jo likevel ikke betyr at man går nesten i svart og gjør det hele ganske så kjedelig. Dette er en aldeles nydelig melodi, men jeg føler vel at artisten ikke helt klarer å selge inn historien i låten. Vokal er det lite å utsette, men som sagt jeg blir dessverre ikke så berørt som jeg burde blitt av dette, synd låten hadde fortjent bedre.

Melodi 5 – Slovenia – Terningkast 2

Så kommer de jeg har valg å kalle konfirmasjons-gutta. De skal ha for at de fikk to uker fri fra skolen, men en egentlig ganske så sjarmerende låt mangler akkurat det. Fem unge kjekke menn som sikkert gjør så godt de kan, men her ser man hvorfor det bruker å være en god ide å sende erfarne artister til ESC. Grei vokal, det skal de ha, men ellers tre ganske forglemmelige minutter. 

Melodi 6 – Ukraina – Terningkast 6

Årets definitivt største favoritter og det kan jeg skjønne. Hos meg får de ikke sympati-poeng, det rett og slett fordi jeg liker låten så godt at de ikke trenger det for å skåre høyt hos meg. Der er det fest, energi, melankoli og rørende hylles til moren sin i en meget god blanding. Her tror jeg salen vil ta helt av og det fortjener disse gutta. Sitter faktisk med en liten tåre i øyekroken nå.

Melodi 7 – Bulgaria – Terningkast 4

Her kommer Pelle Parafins Bøljeband tenker man ett sekund før man skjønner at det er årets bidrag fra dette landet- Dette kan vel beskrives best som rett fram rytmisk rock, slik musikk blir vel aldri det mest originale av det man hører. Men, med så god vokal som vi blir servert her blir dette rock de fleste faktisk kan finne på å like ganske så bra.

Melodi 8 – Nederland – Terningkast 3

Nok en låt der det synges på ens lokale språk. Det tones skikkelig ned og heller ikke denne nedtoningen er spesielt heldig utført slik jeg ser det. Supersterk låt med sterk vokal innsats til tross, dette blir da altfor mørkt for at mange skal la seg fange av dette. Det lysner litt mot slutten, spørs om ikke mange da har falt av lasset, en nydelig låt til tross.

Melodi 9 – Moldova – Terningkast 5

En mer festlig togtur enn dette vil du neppe komme på noen gang. Disse gutta lager for tredje gang fest på en ESC-scene og det skulle ikke forundre meg mye om de også for tredje gang vil ta seg til finale. Her pøses det på med så mye energi og livsglede at man må lure på om noen har tatt en overdose med tran de siste døgnene. Bras vokal topper det hele.

Melodi 10 – Portugal – Terningkast 5

Eneste artist som stilte på turkis løper med munnbind, ikke rart siden en i delegasjonen var smittet. Musikken som fremføres er ikke til å bli syk av, jeg vil nesten påstå at dette er en type musikk som er helende. Man føler formelig varmen i låten i fremføringen og nå sitter det endelig for jentene på scenen. Super-behagelig vokal trekker også opp her, mer slik musikk hvert så snill.

Melodi 11 – Kroatia – Terningkast 3

Alle har vi vel noen låter vi strengt tatt ikke burde likt vår generelle musikksmak tatt i betraktning, men som vi likevel elsker. Jeg er vel redd at den hvis det er dette årets kroatiske artist håper skal skje med hennes låt er sjansen for at hun blir skuffet. Alt ved denne låten er vel bare helt greit, og er det en ting som ikke funker i dette sirkuset er det vel helt greit. Helt greit forglemmelig dessverre.

Melodi 12 – Danmark – Terningkast 3

Første nordiske nummer ut i år. Vil det være deilig å være dansk i Italia mon tro? Er nok dessverre ikke helt sikker på akkurat det. Liker den rolige starten på låten, men så faller jeg litt av når låten liksom skal ta av. Da blir dette en fargerik, men likevel bleik liksom-kopi av fjorårets rocke-seier. Dette mangler den attituden en rockelåt skal ha, de blir for konstruert og virker lite ekte. Synger bra da.

Melodi 13 – Østerrike – Terningkast 3

Så inviterer våre østeriske venner til fest og sånn i utgangspunktet er dette en invitasjon man vel helst vil si ja til. Men, i vokal-døra har åpenbart noen som kan synge en slik låt skikkelig blitt nektet adgang. Og hun som da fikk synge er nok dessverre ikke helt dame for den oppgaven. Spinkel og til tider sur vokal trekker veldig ned og da hjelper det ikke at DJ’en fortvilt prøver å oppildne publikum,

Melodi 14 – Island – Terningkast 4

Nok ett nordisk land, det som ligger langt ute i havgapet dere vet. Slik musikk etter forrige låt ble faktisk en befrielse nå. Nydelig flerstemt sang på islandsk, sjeldent språk å høre musikk på, dumt for det er ett lyrisk språk som funker musikalsk. Upåklagelig vokal og tre jenter som har lært å sjarmere inn i en TV-skjerm. Og av og til kan man komme meget langt med akkurat sjarme. 

Melodi 15 – Hellas – Terningkast 6

Årets første norske låt og vel første gang kun nordmenn har vært opphavsperson for en låt fra ett annet land. Og hvis eksportrådet skal gi pris for kvalitetsvarer så fortjener denne låten det. For en levering av denne dramatiske låten, fantastisk vokal som også trekker opp, her ser man hvordan en dramatisk låt skal leveres på en TV-skjerm. Tror begge opphavslandene til denne jenta blir stolte nå.

Melodi 16 – Norge – Terningkast 6

En snø-omkranset innsjø er vårt postkort fra og våre ulver dukker opp i fjellsiden der. Det allerede velkjente sceneshowet sitter fjellstøtt og man føler at det spres masse energi i salen under denne låten. Hvis ikke festen har startet i hallen før nå, vil den i hvert fall starte nå. Dette var også stødig vokalt så alt i alt en meget god fremføring. Finn frem finale-bananen dere.

Melodi 17 – Armenia – Terningkast 4

Underlig nok slutter man denne semifinalen med en forholdsvis rolig låt, det skyldes nok den enorme scene-riggen damen har med seg. Serviett-rommet vil kanskje mange kalle rommet, men det funker nå på TV da. Selve låten er av det behagelige slaget og det synges helt greit så alt i alt en låt som nok vil behage såpass mange at hun burde få arbeidstillatelsen sin forlenget til helgen.

Ellers lar jeg meg aldri slutte å forundre over hvor intetsigende pauseinnslag det kan lages. Ikke det at det er noen galt verken med musikk eller artister som fremvises, men hadde det ikke vært bedre om de landene som er direkte-kvalifisert i finalen hadde fått vist frem sin låt i stedet?

Og jeg lar meg heller ikke slutte å undres over hvorfor det skal ta godt over en halvtime før man kan avsløre hvilke 10 låter som går til finalen, skulle tro man brukte god gammeldags fax-maskin for å sende inn hvert lands resultat og kuleramme for å telle poengene sammen. Vi er i 2022 liksom!

Jeg tipper at følgende land går videre til finalen:

Latvia
Litauen
Ukraina
Nederland
Moldova
Portugal
Hellas
Island
Norge
Armenia

Showet starter med ett lite eventyr og fortsetter med ett ganske så uvanlig musikkinstrument. Så starter virkelig festen, her skal det skapes stemning i salen. Mulig det bare er meg, men dette ble bittelitt langdrygt.

Drøye 8 minutter inn i sendingen får vi endelig se årets vertskap som skal lede oss gjennom tre sendinger. De må jo gjennom den vanlige leksen som må forklares hvert år og det tar alltid noen minutter, men de er passe kjapp da. Mine terningkast baserer seg på helhetsinntrykket av låten.

Melodi 1 – Albania – Terningkast 3

Reglen om at en heftig låt skal starte showet er ikke blitt gått bort fra i år. Og denne damen sparer så absolutt ikke på kruttet. Kan vel ikke huske å ha sett ett mer seksualisert show før i ESC. Beklageligvis gjør all action på scenen at noe må lide og det er det vokalen. Det blir litt for mye skrik og altfor lite god vokal er jeg redd. Noen fikk nok overtenning her.

Melodi 2 – Latvia – Terningkast 4

Våre latviske venner fortsetter festen og dette er ganske så mye mer classy enn det vi nettopp så. Hvite gutter kan faktisk spille funk når de vil og dette gjør de med ganske så mye humor og festlig energi på scenen. Svinger gjør det også og det vokale er helt innenfor med tanke på at de rører så mye på seg. Teller sjarme så burde dette gi dem finaleplass.


Melodi 3 – Litauen – Terningkast 6

Hvis forrige bidrag var classy på party-måten høyner vi classy-nivået mange hakk på dette bidraget som vel mest hadde hørt hjemme på en kul jazz-klubb. Damen skinner på scenen og hun har en kul stemme som skinner i sin meget sexy måte å synge på. Mitt håp er at riktig så mange lar seg forføre av dette, fortjener finaleplass faktisk.

Melodi 4 – Sveits – Terningkast 4

Så er det tid å roe helt ned. Men, roe ned bør jo likevel ikke betyr at man går nesten i svart og gjør det hele ganske så kjedelig. Dette er en aldeles nydelig melodi, men jeg føler vel at artisten ikke helt klarer å selge inn historien i låten. Vokal er det lite å utsette, men som sagt jeg blir dessverre ikke så berørt som jeg burde blitt av dette, synd låten hadde fortjent bedre.

Melodi 5 – Slovenia – Terningkast 2

Så kommer de jeg har valg å kalle konfirmasjons-gutta. De skal ha for at de fikk to uker fri fra skolen, men en egentlig ganske så sjarmerende låt mangler akkurat det. Fem unge kjekke menn som sikkert gjør så godt de kan, men her ser man hvorfor det bruker å være en god ide å sende erfarne artister til ESC. Grei vokal, det skal de ha, men ellers tre ganske forglemmelige minutter.

Melodi 6 – Ukraina – Terningkast 6

Årets definitivt største favoritter og det kan jeg skjønne. Hos meg får de ikke sympati-poeng, det rett og slett fordi jeg liker låten så godt at de ikke trenger det for å skåre høyt hos meg. Der er det fest, energi, melankoli og rørende hylles til moren sin i en meget god blanding. Her tror jeg salen vil ta helt av og det fortjener disse gutta. Sitter faktisk med en liten tåre i øyekroken nå.

Melodi 7 – Bulgaria – Terningkast 4

Her kommer Pelle Parafins Bøljeband tenker man ett sekund før man skjønner at det er årets bidrag fra dette landet- Dette kan vel beskrives best som rett fram rytmisk rock, slik musikk blir vel aldri det mest originale av det man hører. Men, med så god vokal som vi blir servert her blir dette rock de fleste faktisk kan finne på å like ganske så bra.

Melodi 8 – Nederland – Terningkast 3

Nok en låt der det synges på ens lokale språk. Det tones skikkelig ned og heller ikke denne nedtoningen er spesielt heldig utført slik jeg ser det. Supersterk låt med sterk vokal innsats til tross, dette blir da altfor mørkt for at mange skal la seg fange av dette. Det lysner litt mot slutten, spørs om ikke mange da har falt av lasset, en nydelig låt til tross.

Melodi 9 – Moldova – Terningkast 5

En mer festlig togtur enn dette vil du neppe komme på noen gang. Disse gutta lager for tredje gang fest på en ESC-scene og det skulle ikke forundre meg mye om de også for tredje gang vil ta seg til finale. Her pøses det på med så mye energi og livsglede at man må lure på om noen har tatt en overdose med tran de siste døgnene. Bras vokal topper det hele.

Melodi 10 – Portugal – Terningkast 5

Eneste artist som stilte på turkis løper med munnbind, ikke rart siden en i delegasjonen var smittet. Musikken som fremføres er ikke til å bli syk av, jeg vil nesten påstå at dette er en type musikk som er helende. Man føler formelig varmen i låten i fremføringen og nå sitter det endelig for jentene på scenen. Super-behagelig vokal trekker også opp her, mer slik musikk hvert så snill.

Melodi 11 – Kroatia – Terningkast 3

Alle har vi vel noen låter vi strengt tatt ikke burde likt vår generelle musikksmak tatt i betraktning, men som vi likevel elsker. Jeg er vel redd at den hvis det er dette årets kroatiske artist håper skal skje med hennes låt er sjansen for at hun blir skuffet. Alt ved denne låten er vel bare helt greit, og er det en ting som ikke funker i dette sirkuset er det vel helt greit. Helt greit forglemmelig dessverre.

Melodi 12 – Danmark – Terningkast 3

Første nordiske nummer ut i år. Vil det være deilig å være dansk i Italia mon tro? Er nok dessverre ikke helt sikker på akkurat det. Liker den rolige starten på låten, men så faller jeg litt av når låten liksom skal ta av. Da blir dette en fargerik, men likevel bleik liksom-kopi av fjorårets rocke-seier. Dette mangler den attituden en rockelåt skal ha, de blir for konstruert og virker lite ekte. Synger bra da.

Melodi 13 – Østerrike – Terningkast 3

Så inviterer våre østeriske venner til fest og sånn i utgangspunktet er dette en invitasjon man vel helst vil si ja til. Men, i vokal-døra har åpenbart noen som kan synge en slik låt skikkelig blitt nektet adgang. Og hun som da fikk synge er nok dessverre ikke helt dame for den oppgaven. Spinkel og til tider sur vokal trekker veldig ned og da hjelper det ikke at DJ’en fortvilt prøver å oppildne publikum,

Melodi 14 – Island – Terningkast 4

Nok ett nordisk land, det som ligger langt ute i havgapet dere vet. Slik musikk etter forrige låt ble faktisk en befrielse nå. Nydelig flerstemt sang på islandsk, sjeldent språk å høre musikk på, dumt for det er ett lyrisk språk som funker musikalsk. Upåklagelig vokal og tre jenter som har lært å sjarmere inn i en TV-skjerm. Og av og til kan man komme meget langt med akkurat sjarme.

Melodi 15 – Hellas – Terningkast 6

Årets første norske låt og vel første gang kun nordmenn har vært opphavsperson for en låt fra ett annet land. Og hvis eksportrådet skal gi pris for kvalitetsvarer så fortjener denne låten det. For en levering av denne dramatiske låten, fantastisk vokal som også trekker opp, her ser man hvordan en dramatisk låt skal leveres på en TV-skjerm. Tror begge opphavslandene til denne jenta blir stolte nå.

Melodi 16 – Norge – Terningkast 6

En snø-omkranset innsjø er vårt postkort fra og våre ulver dukker opp i fjellsiden der. Det allerede velkjente sceneshowet sitter fjellstøtt og man føler at det spres masse energi i salen under denne låten. Hvis ikke festen har startet i hallen før nå, vil den i hvert fall starte nå. Dette var også stødig vokalt så alt i alt en meget god fremføring. Finn frem finale-bananen dere.

Melodi 17 – Armenia – Terningkast 4

Underlig nok slutter man denne semifinalen med en forholdsvis rolig låt, det skyldes nok den enorme scene-riggen damen har med seg. Serviett-rommet vil kanskje mange kalle rommet, men det funker nå på TV da. Selve låten er av det behagelige slaget og det synges helt greit så alt i alt en låt som nok vil behage såpass mange at hun burde få arbeidstillatelsen sin forlenget til helgen.

Ellers lar jeg meg aldri slutte å forundre over hvor intetsigende pauseinnslag det kan lages. Ikke det at det er noen galt verken med musikk eller artister som fremvises, men hadde det ikke vært bedre om de landene som er direkte-kvalifisert i finalen hadde fått vist frem sin låt i stedet?

Og jeg lar meg heller ikke slutte å undres over hvorfor det skal ta godt over en halvtime før man kan avsløre hvilke 10 låter som går til finalen, skulle tro man brukte god gammeldags fax-maskin for å sende inn hvert lands resultat og kuleramme for å telle poengene sammen. Vi er i 2022 liksom!

Jeg tipper at følgende land går videre til finalen:

Latvia
Litauen
Ukraina
Nederland
Moldova
Portugal
Hellas
Island
Norge
Armenia

Kommentarer

Audern

11.05.2022 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

Rui Fialho

10.05.2022 11:59

Helt enig👍

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden