14. mai, 2022

Dom over finalen

Endelig er det den dagen i året, det skal avgjøres hvilken låt som får med seg krystall-mikrofonen hjem. Blir det Ukraina med rundt 60% vinnersjanse eller blir det noen av de 24 andre bidragene som da gjennomsnittlig har 1,66% sjanse til å vinne som snyter våre ukrainske venner for seieren.

Det er ikke helt lett å vite hvor trygt det er å basere odds på det faktum at ett land skal motta masse sympati, dette årets blir en skikkelig test for å se om det stemmes med hjertet eller hodet.

Jeg tror faktisk at årets åpningsnummer vil gi mange en aldri så liten tåre i øyekroken, veldig rørende åpning før vi entrer arenaen. Der fortsetter det med et flott dansenummer og det som sikkert er en kjente italiensk låter

Også i år får vi flaggparaden som drar tidspunktet før vi får første låt langt ut i tid, det tar nesten 20 minutter før konkurransen egentlig starter.

Melodi 1 - Tsjekkia – Terningkast 6

Man bør føle seg beæret når man får starte showet, da har låten din en kvalitet TV-produsenten verdsetter. Låten har noen sekunder med rolig musikk før festen er offisielt startet. Dette skaper fullt trøkk i salen og publikum smittes av energien i låten. Den energien er med i fremføringen og kjekt med en vokalist som mestrer slike låter.

Melodi 2 - Romania – Terningkast 3

Det er tett mellom partylåtene i første halvdel av denne finalen og vi sendes rett videre til ett latino-party nå. Kanskje den største overraskelsen av de som kom seg videre fra semifinale 2. Dog, denne karen lager fest så godt som noen andre og dette svinger til tusen. Helt grei vokal til en slik type låt og når sjarmen sitter i ruta blir mange nok sjarmert av dette. Mangler litt energi, det skal sies.

Melodi 3 - Portugal – Terningkast 5

Så skal vi få slakke litt ned på pulsrytmen, men vi snakker fortsatt ikke hvilepuls. Vi får servert deilig sommerlig musikk fra våre portugisiske venninner. Utrolig deilig at man kan overføre en sånn deilig stemning til scenen. Denne låten er en mental pause fra alle de låtene som krever høyere pulsslag hos oss. Behagelig kan man også kalle den vokale innsatsen her.

Melodi 4 - Finland – Terningkast 4

Da var det brått slutt på hvilepulsen og det er rockepulsen du må stille inn på nå. Rockelåtene ble stort sett skives ut i semifinalen og våre finske venner stod igjen alene. Det hare de muligens ikke så mye imot. De får til den tøffe attituden en slik låt krever og vokalt er det heller ikke mye å utsette vil jeg si. Skal rock nok en gang lønne seg for dette landet?

Melodi 5 - Sveits – Terningkast 4

Dette var nok den største overraskelsen for mange fra semifinale 1. Og vi entrer avdelingen for nedtonete og diverse typer en deppa låter. Vi har lært nå at gutter gråter, men om det får mye sympati er vel heller tvilsomt. Synger greit nok og har endelig fått ett visuelt uttrykk på låten som i hvert fall er en smule interessant. Men, blir nok tissepause for mange dette likevel.

Melodi 6 - Frankrike – Terningkast 5

Dette bidraget har litt uforståelig falt nedover på betting-listen. Her fremføres det en låt med masse rytmer, noen av dem etniske og så slenger man inn et minoritets-språk, dette må jo være likandes? Tja, det er jo det og de som er på scenen får med seg energien i låten inn i fremføringen. Ganske så vokal-sikre er de også så alt i alt noe som burde fenge mange.

Melodi 7 - Norge – Terningkast 6

Så til vårt eget dyriske bidrag. Og nok en gang får vi en dyrisk bra fremføring. Dette sittet som støpt og salen er virkelig med på det som skjer på scenen. Yum, yum tenker nok mange av de som sitter i salen og ser på. Vokalt veldig bra og la oss håpe at hele Europa er med på dette. Dette tror jeg kan gå alle veier, jeg håper de tar oss høyt opp.

Melodi 8 - Armenia – Terningkast 3

Som i semifinalen er dette landet etter Norge. Hun har dermed hørt vår låt noen ganger nå. Dog, denne låten har vel 0% til felles med vår låt. Vi roer er ganske så mye ned, uten at det blir en død låt av den grunn. Får litt leirbål følelse av denne låten og skjønner vel ikke helt hva all toalettpapiret har i sangen å gjøre. Grei vokal og stemningen i låten formidles på en fin måte, men låten er litt kjedelig da.

Melodi 9 – Italia – Terningkast 3

Så får vi se om hjemme-favorittene er sugne på hjemmeseier. Får vel ikke helt følelsen av den når jeg ser dem opptre. Vokalt er det til tider vaklende og rustent og inderligheten i låten er nesten fraværende store deler av låten. Synd for dette er en aldeles nydelig låt, selv forsøket med å ødelegge den med litt rap klarer ikke å få meg bort fra den meningen.

Melodi 10 - Spania – Terningkast 4

Så til damen med de heftigste hoftevrikkende og er man en stor favoritt av dame-rumper så får man full uttelling nå. Selv om dansenummeret er ganske så heftig går det ikke bemerkelsesverdig ut over det vokale. Damen skjemmer seg ikke ut på det vokale området og alt i alt kan vel dette bli en av de beste plasseringene dette landet har fått på en god stund.

Melodi 11 - Nederland – Terningkast 3

De få rolige låtene i første halvdel av finalen gir oss noen vel trengte puls-pauser. Selv om dette er en stor låt synes jeg vel ikke at artisten her klarer å beherske det helt. Joda, det synges bra, så lite å utsette på det. Men, for meg forsvinner historien som det prøves å fortelle inn i et mørkt dystert landskap jeg ikke setter altfor stor pris på

Melodi 12 - Ukraina – Terningkast 6

Man skal vel ha ett hjerte av stein hvis man ikke på et eller annet nivå bli berørt av denne låt eller er det muligens det som ligger bak som berører. For meg der det høy gåsehud-faktor og det hadde det vært uansett hvordan situasjonen hadde vært i dette landet. Der er så mye styrke i fremføringen, også vokalt, at jeg har frysninger på ryggen nå. Usikker likevel om dette er en vinnerlåt. 

Melodi 13 - Tyskland – Terningkast 2

Da passerer vil halvveis-merket i denne finalen og vår tyske venn får være rundingsbøyen. Og som med låten deres er en slik bøyen noe du bare må komme deg rundt for å komme deg i mål. Den vil sjelden gi deg store minner og det gjør vel ikke denne låten heller. Dette blir for anonymt og ganske så forglemmelig og da kan det ose sisteplass av denne låten.

Melodi 14 - Litauen – Terningkast 6

I andre halvdel av finalen skal det stort sett roes betraktelig ned. Det starter med av de beste beroligende musikk-pillene i kveld. Dette er herlig sunget og herlig sensuelt fremført av vår litauiske venninne. Alltid kjekt med bevis at en fremføring kan være nedtonet, men samtidig heftig fordi den er akkurat nedtonet på riktig måte.

Melodi 15 - Aserbajdsjan – Terningkast 3

En av de mest nedskalerte balladene av dem alle, men dette landet er ikke kjent får å være mye nedskalert i sine bidrag. Så ved å ha en fremragende vokal og et show som er oppskalert på de fleste områder blir dette en låt som fenger tilstrekkelig mange. Dog, her kn det nok komme nok det en del vil kalle tissepause-låt, det som skjer på scenen er ikke så interessant.

Melodi 16 - Belgia – Terningkast 3

Vi skal øke tempoet noen hakk, men faren for at man blir andpusten er vel ikke den store. Vi er inne i den mest innadvendte perioden av denne finalen og allerede nå begynner energinivået er bli passe lavt. Vår belgiske venn prøver så hardt han kan å få litt liv i oss, men klarer vel det bare sånn passe bra. Grei nok vokal uten at man blåses av banen.

Melodi 17 - Hellas – Terningkast 6

Så klart for finalens tredje norske bidrag. Og mye mulig den låten som kan bli «norsk» mester i denne finalen. Denne fremføringen er en lærebok verdig på hvordan slike låter skal fremføres. All intensiteten i låten blir magisk overført til scenen og TV-skjermen. Når det i tillegg synges så bra som her er det bare å ta av seg hatten for denne norsk-greske jenta.

Melodi 18 - Island – Terningkast 4

Nok en låt mange trodde skulle ende sitt ESC-liv i semifinalen. Men, islandsk ukrutt forgår åpenbart ikke se lett. Jeg har vel litt på følelsen at de tok innersvingen på sine nærmeste konkurrenter på sjarmen. Sleng inn vakker vokal og en smigrende låt og man kan muligens ha en oppskrift på noe som blir finale-verdig. Og låter med køntri-undertoner er litt greia i år det faktisk

Melodi 19 - Moldova – Terningkast 5

Hvis du sliter med å holde deg våken vil dette være kveldens wake-up-call. For hvis man ikke i det minste får en anelse av ett smil om munnen av slike bidrag burde man kanskje vurdere sin innstilling til livet. Så mye herlig energi og livsglede trøkt inn på tre minutter er det en stund siden vi har opplevd. Vokal ingen ting å utsette det heller, hey ho sier nå jeg da.

Melodi 20 - Sverige – Terningkast 6

Jeg spår på nåværende tidspunkt en blå-gul seier og da er denne en av de låtene som faller inn i den kategorien. At denne jenta klarer å holde roen til tross for masse teknisk rot på prøvene er ikke mindre enn imponerende. Og det er vel den egenskapen som gjør at hun er en av favorittene i kveld. En vokal som passer låten og en rusten innlevelse som passer enda bedre til låten.

Melodi 21 - Australia – Terningkast 5
Nå graver vi oss enda dypere ned i den litt depressive gjørmen en del av årets låter er nede i. Men, gjørmebad kan ha helende effekt har jeg hørt og vokalt er dette er dette medisin som virker. Sjelden storslagen stemme på denne karen. Og man både ser og hører at dette er en sterkt personlig låt fra han side. 

Melodi 22 - Storbritannia – Terningkast 5

Siste land ut av de fem store og for en gangs skyld kan dette landet bli det største av disse. For endelig sender de en låt og en artist som har den kapasiteten som skal til for å gjøre det bra i denne konkurransen. Upåklagelig vokal og så masse sjarme at han nesten blåser scene-riggen av scenen. Dog kan man lure på om den gitar-soloen var nødvendig.

Melodi 23 - Polen – Terningkast 4

Litt spøkefullt kan man kanskje si at denne låten fløt inn i finalen. Dog, tror jeg vel det var en ganske så lett seilas fordi dette er en fremragende fremført låt. Stødig vokal og den rette mengden av innlevelse til en slik låt. Og de har tatt inn vann-temaet med seg inn i låten uten at de bikker over. Låten i seg selv er kanskje ikke den mest interessante da.

Melodi 24 - Serbia – Terningkast 5

Så til den artisten som virkelig har fått vasket seg den siste uken. Dette kalles kunst-pop og vil nok av noen føles veldig merkelig og rart. Men, bryter den gjennom din musikalske barriere vil man nok bli ganske så fort hektet på denne låten. Irriterende fengende vil jeg kalle dette og med en god vokal og en innlevelse med god dose humor må man like dette.


Melodi 25 - Estland – Terningkast 3

Køntri-låtene hadde gode tider i semifinalene og nå fikk de jammen ta avslutte finalen også. Det skyldes nok muligens mangelen på partylåter i siste halvdel i finalen. Uansett vår estiske venn tar godt vare på den æren det er av å få synge sist. Her synges det bra og sjarmeres til tusen, ikke rart han har tittelen mest sexy estiske mann-tittel på CV’en sin. Låten er dog litt kjedelig.

Sånn generelt må faktisk EBU begynne å vurdere hvor store ting det enkelte deltagerland skal få ha med seg på scenen. Det blir veldig mange pauser mellom låtene siden tonnevis av utstyr skal losses av og losses inn på scenen mellom noen bidrag. Dette er en gigantomani som må stoppes

En annen gigantomani som bør stoppes er lengden på pauseinnslagene. Fra siste sang er ferdig til de første poengene avsløres tar det nesten 60 lange minutter. Dog, det er noen øyeblikk i disse minuttene som føles mer verdt å se på enn andre. Uansett, i disse tider burde man kunne kutte ned på den tiden, dette blir langdrygt spør dere meg. Håper dog det blir en spennende avstemming.

Selv  ble jeg sittende å se på avstemmingen som naturligvis ikke har poengene som vil bli avgitt i kveld, jeg fulgte med for å notere med hvilken rekkefølge de forskjellige landene skulle stemme i.

Vel, etter at jury-avstemmingen var over lå Norge på 2.plass rett bak Italia, da måtte jeg få med meg tele-votingen også og jammen ta vant Norge hele greia, men det var altså bare en prøve.

Dog, det gjorde meg bitte litt mer oppstemt før finalen i kveld, blir det noe annet en ukrainsk seier mon tro?

Endelig er det den dagen i året, det skal avgjøres hvilken låt som får med seg krystall-mikrofonen hjem. Blir det Ukraina med rundt 60% vinnersjanse eller blir det noen av de 24 andre bidragene som da gjennomsnittlig har 1,66% sjanse til å vinne som snyter våre ukrainske venner for seieren.

Det er ikke helt lett å vite hvor trygt det er å basere odds på det faktum at ett land skal motta masse sympati, dette årets blir en skikkelig test for å se om det stemmes med hjertet eller hodet.

Jeg tror faktisk at årets åpningsnummer vil gi mange en aldri så liten tåre i øyekroken, veldig rørende åpning før vi entrer arenaen. Der fortsetter det med et flott dansenummer og det som sikkert er en kjente italiensk låter

Også i år får vi flaggparaden som drar tidspunktet før vi får første låt langt ut i tid, det tar nesten 20 minutter før konkurransen egentlig starter.

Melodi 1 - Tsjekkia – Terningkast 6

Man bør føle seg beæret når man får starte showet, da har låten din en kvalitet TV-produsenten verdsetter. Låten har noen sekunder med rolig musikk før festen er offisielt startet. Dette skaper fullt trøkk i salen og publikum smittes av energien i låten. Den energien er med i fremføringen og kjekt med en vokalist som mestrer slike låter.

Melodi 2 - Romania – Terningkast 3

Det er tett mellom partylåtene i første halvdel av denne finalen og vi sendes rett videre til ett latino-party nå. Kanskje den største overraskelsen av de som kom seg videre fra semifinale 2. Dog, denne karen lager fest så godt som noen andre og dette svinger til tusen. Helt grei vokal til en slik type låt og når sjarmen sitter i ruta blir mange nok sjarmert av dette. Mangler litt energi, det skal sies.

Melodi 3 - Portugal – Terningkast 5

Så skal vi få slakke litt ned på pulsrytmen, men vi snakker fortsatt ikke hvilepuls. Vi får servert deilig sommerlig musikk fra våre portugisiske venninner. Utrolig deilig at man kan overføre en sånn deilig stemning til scenen. Denne låten er en mental pause fra alle de låtene som krever høyere pulsslag hos oss. Behagelig kan man også kalle den vokale innsatsen her.

Melodi 4 - Finland – Terningkast 4

Da var det brått slutt på hvilepulsen og det er rockepulsen du må stille inn på nå. Rockelåtene ble stort sett skives ut i semifinalen og våre finske venner stod igjen alene. Det hare de muligens ikke så mye imot. De får til den tøffe attituden en slik låt krever og vokalt er det heller ikke mye å utsette vil jeg si. Skal rock nok en gang lønne seg for dette landet?

Melodi 5 - Sveits – Terningkast 4

Dette var nok den største overraskelsen for mange fra semifinale 1. Og vi entrer avdelingen for nedtonete og diverse typer en deppa låter. Vi har lært nå at gutter gråter, men om det får mye sympati er vel heller tvilsomt. Synger greit nok og har endelig fått ett visuelt uttrykk på låten som i hvert fall er en smule interessant. Men, blir nok tissepause for mange dette likevel.

Melodi 6 - Frankrike – Terningkast 5

Dette bidraget har litt uforståelig falt nedover på betting-listen. Her fremføres det en låt med masse rytmer, noen av dem etniske og så slenger man inn et minoritets-språk, dette må jo være likandes? Tja, det er jo det og de som er på scenen får med seg energien i låten inn i fremføringen. Ganske så vokal-sikre er de også så alt i alt noe som burde fenge mange.

Melodi 7 - Norge – Terningkast 6

Så til vårt eget dyriske bidrag. Og nok en gang får vi en dyrisk bra fremføring. Dette sittet som støpt og salen er virkelig med på det som skjer på scenen. Yum, yum tenker nok mange av de som sitter i salen og ser på. Vokalt veldig bra og la oss håpe at hele Europa er med på dette. Dette tror jeg kan gå alle veier, jeg håper de tar oss høyt opp.

Melodi 8 - Armenia – Terningkast 3

Som i semifinalen er dette landet etter Norge. Hun har dermed hørt vår låt noen ganger nå. Dog, denne låten har vel 0% til felles med vår låt. Vi roer er ganske så mye ned, uten at det blir en død låt av den grunn. Får litt leirbål følelse av denne låten og skjønner vel ikke helt hva all toalettpapiret har i sangen å gjøre. Grei vokal og stemningen i låten formidles på en fin måte, men låten er litt kjedelig da.

Melodi 9 – Italia – Terningkast 3

Så får vi se om hjemme-favorittene er sugne på hjemmeseier. Får vel ikke helt følelsen av den når jeg ser dem opptre. Vokalt er det til tider vaklende og rustent og inderligheten i låten er nesten fraværende store deler av låten. Synd for dette er en aldeles nydelig låt, selv forsøket med å ødelegge den med litt rap klarer ikke å få meg bort fra den meningen.

Melodi 10 - Spania – Terningkast 4

Så til damen med de heftigste hoftevrikkende og er man en stor favoritt av dame-rumper så får man full uttelling nå. Selv om dansenummeret er ganske så heftig går det ikke bemerkelsesverdig ut over det vokale. Damen skjemmer seg ikke ut på det vokale området og alt i alt kan vel dette bli en av de beste plasseringene dette landet har fått på en god stund.

Melodi 11 - Nederland – Terningkast 3

De få rolige låtene i første halvdel av finalen gir oss noen vel trengte puls-pauser. Selv om dette er en stor låt synes jeg vel ikke at artisten her klarer å beherske det helt. Joda, det synges bra, så lite å utsette på det. Men, for meg forsvinner historien som det prøves å fortelle inn i et mørkt dystert landskap jeg ikke setter altfor stor pris på

Melodi 12 - Ukraina – Terningkast 6

Man skal vel ha ett hjerte av stein hvis man ikke på et eller annet nivå bli berørt av denne låt eller er det muligens det som ligger bak som berører. For meg der det høy gåsehud-faktor og det hadde det vært uansett hvordan situasjonen hadde vært i dette landet. Der er så mye styrke i fremføringen, også vokalt, at jeg har frysninger på ryggen nå. Usikker likevel om dette er en vinnerlåt.

Melodi 13 - Tyskland – Terningkast 2

Da passerer vil halvveis-merket i denne finalen og vår tyske venn får være rundingsbøyen. Og som med låten deres er en slik bøyen noe du bare må komme deg rundt for å komme deg i mål. Den vil sjelden gi deg store minner og det gjør vel ikke denne låten heller. Dette blir for anonymt og ganske så forglemmelig og da kan det ose sisteplass av denne låten.

Melodi 14 - Litauen – Terningkast 6

I andre halvdel av finalen skal det stort sett roes betraktelig ned. Det starter med av de beste beroligende musikk-pillene i kveld. Dette er herlig sunget og herlig sensuelt fremført av vår litauiske venninne. Alltid kjekt med bevis at en fremføring kan være nedtonet, men samtidig heftig fordi den er akkurat nedtonet på riktig måte.

Melodi 15 - Aserbajdsjan – Terningkast 3

En av de mest nedskalerte balladene av dem alle, men dette landet er ikke kjent får å være mye nedskalert i sine bidrag. Så ved å ha en fremragende vokal og et show som er oppskalert på de fleste områder blir dette en låt som fenger tilstrekkelig mange. Dog, her kn det nok komme nok det en del vil kalle tissepause-låt, det som skjer på scenen er ikke så interessant.

Melodi 16 - Belgia – Terningkast 3

Vi skal øke tempoet noen hakk, men faren for at man blir andpusten er vel ikke den store. Vi er inne i den mest innadvendte perioden av denne finalen og allerede nå begynner energinivået er bli passe lavt. Vår belgiske venn prøver så hardt han kan å få litt liv i oss, men klarer vel det bare sånn passe bra. Grei nok vokal uten at man blåses av banen.

Melodi 17 - Hellas – Terningkast 6

Så klart for finalens tredje norske bidrag. Og mye mulig den låten som kan bli «norsk» mester i denne finalen. Denne fremføringen er en lærebok verdig på hvordan slike låter skal fremføres. All intensiteten i låten blir magisk overført til scenen og TV-skjermen. Når det i tillegg synges så bra som her er det bare å ta av seg hatten for denne norsk-greske jenta.

Melodi 18 - Island – Terningkast 4

Nok en låt mange trodde skulle ende sitt ESC-liv i semifinalen. Men, islandsk ukrutt forgår åpenbart ikke se lett. Jeg har vel litt på følelsen at de tok innersvingen på sine nærmeste konkurrenter på sjarmen. Sleng inn vakker vokal og en smigrende låt og man kan muligens ha en oppskrift på noe som blir finale-verdig. Og låter med køntri-undertoner er litt greia i år det faktisk

Melodi 19 - Moldova – Terningkast 5

Hvis du sliter med å holde deg våken vil dette være kveldens wake-up-call. For hvis man ikke i det minste får en anelse av ett smil om munnen av slike bidrag burde man kanskje vurdere sin innstilling til livet. Så mye herlig energi og livsglede trøkt inn på tre minutter er det en stund siden vi har opplevd. Vokal ingen ting å utsette det heller, hey ho sier nå jeg da.

Melodi 20 - Sverige – Terningkast 6

Jeg spår på nåværende tidspunkt en blå-gul seier og da er denne en av de låtene som faller inn i den kategorien. At denne jenta klarer å holde roen til tross for masse teknisk rot på prøvene er ikke mindre enn imponerende. Og det er vel den egenskapen som gjør at hun er en av favorittene i kveld. En vokal som passer låten og en rusten innlevelse som passer enda bedre til låten.

Melodi 21 - Australia – Terningkast 5
Nå graver vi oss enda dypere ned i den litt depressive gjørmen en del av årets låter er nede i. Men, gjørmebad kan ha helende effekt har jeg hørt og vokalt er dette er dette medisin som virker. Sjelden storslagen stemme på denne karen. Og man både ser og hører at dette er en sterkt personlig låt fra han side.

Melodi 22 - Storbritannia – Terningkast 5

Siste land ut av de fem store og for en gangs skyld kan dette landet bli det største av disse. For endelig sender de en låt og en artist som har den kapasiteten som skal til for å gjøre det bra i denne konkurransen. Upåklagelig vokal og så masse sjarme at han nesten blåser scene-riggen av scenen. Dog kan man lure på om den gitar-soloen var nødvendig.

Melodi 23 - Polen – Terningkast 4

Litt spøkefullt kan man kanskje si at denne låten fløt inn i finalen. Dog, tror jeg vel det var en ganske så lett seilas fordi dette er en fremragende fremført låt. Stødig vokal og den rette mengden av innlevelse til en slik låt. Og de har tatt inn vann-temaet med seg inn i låten uten at de bikker over. Låten i seg selv er kanskje ikke den mest interessante da.

Melodi 24 - Serbia – Terningkast 5

Så til den artisten som virkelig har fått vasket seg den siste uken. Dette kalles kunst-pop og vil nok av noen føles veldig merkelig og rart. Men, bryter den gjennom din musikalske barriere vil man nok bli ganske så fort hektet på denne låten. Irriterende fengende vil jeg kalle dette og med en god vokal og en innlevelse med god dose humor må man like dette.


Melodi 25 - Estland – Terningkast 3

Køntri-låtene hadde gode tider i semifinalene og nå fikk de jammen ta avslutte finalen også. Det skyldes nok muligens mangelen på partylåter i siste halvdel i finalen. Uansett vår estiske venn tar godt vare på den æren det er av å få synge sist. Her synges det bra og sjarmeres til tusen, ikke rart han har tittelen mest sexy estiske mann-tittel på CV’en sin. Låten er dog litt kjedelig.

Sånn generelt må faktisk EBU begynne å vurdere hvor store ting det enkelte deltagerland skal få ha med seg på scenen. Det blir veldig mange pauser mellom låtene siden tonnevis av utstyr skal losses av og losses inn på scenen mellom noen bidrag. Dette er en gigantomani som må stoppes

En annen gigantomani som bør stoppes er lengden på pauseinnslagene. Fra siste sang er ferdig til de første poengene avsløres tar det nesten 60 lange minutter. Dog, det er noen øyeblikk i disse minuttene som føles mer verdt å se på enn andre. Uansett, i disse tider burde man kunne kutte ned på den tiden, dette blir langdrygt spør dere meg. Håper dog det blir en spennende avstemming.

Selv ble jeg sittende å se på avstemmingen som naturligvis ikke har poengene som vil bli avgitt i kveld, jeg fulgte med for å notere med hvilken rekkefølge de forskjellige landene skulle stemme i.

Vel, etter at jury-avstemmingen var over lå Norge på 2.plass rett bak Italia, da måtte jeg få med meg tele-votingen også og jammen ta vant Norge hele greia, men det var altså bare en prøve.

Dog, det gjorde meg bitte litt mer oppstemt før finalen i kveld, blir det noe annet en ukrainsk seier mon tro?

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden