3. jun, 2022

Hvorfor kom Georgia på 39.plass i ESC-2022?

Det skulle vise seg at startnummer 5 i en semifinale var «dødens» startnummer.

Begge sangene som sang da kom nemlig på sisteplass i sin semifinale, nå har vel dette neppe veldig mye å gjøre med startnummeret, det var nok mer tilfeldig at produsenten satte disse låtene på dette startnummeret.

Jeg rett og slett elsker når noen land sender noe som er helt annerledes og veldig langt unna den vanlige ESC-formelen, bare så synd at det sjelden blir satt skikkelig pris på.

Nå var det nok ikke bare en utakknemlig jury og utakknemlig publikum som gjorde at våre venner i Sircus Mircus aldri var i nærheten av en finaleplass i det minste.

Det største problemet her var nok at låten var litt for sær og selve showet ble litt for underlig for de fleste som så på, det ble sirkus på scenen, men ett snodig sirkus.

I sin egen beskrivelse av musikk sin sier de at deres filosofi ligger i fullstendig forsømmelse av musikalske rammer og vel akkurat der vil jeg nesten la dem få rett i det.

Problemet er at slik musikk som oftest faller i smak hos veldig få og så sær musikk er kult å høre i ESC, men er dog sjanseløs når det gjelder resultater.

Det ble med noen strø-stemmer fra 4-5 land og da blir poengsummen ikke bedre enn 22 og det er det meget mulig Damokles, Igor, Bavonc og Iago ikke var fornøyd med.

Sangen het «Lock Me In» og nå skal det tillegges at Georgia var en av de 6 landene som ble beskyldt for å drive med stemme-juks og det førte til at deres egne jury-stemmer aldri fikk lov til å telle i poeng-sammenhengen.

Nå hadde ikke de poengene de da gikk glipp av hjulpet annet enn at de kanskje hadde unngått sisteplassen i sin semifinale, dog de er vist nok sure for å bli tatt med jury-buksene nede.

Vi får se om de neste år fortsatt er snurtne for at juryen deres ble disket eller om de sender noe annen musikk som forsømmer musikalske rammer, dette landet skuffer sjelden med å sende intetsigende låter.

Dette landet har ikke kvalifisert seg til finalen siden 2016 så slik sett burde de snart skjerpe seg.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden