6. jun, 2022

Hvorfor kom Bulgaria på 38.plass i ESC-2022?

Når man danner et band er valget av band-navn en av de første valgene man må ta og man må jo lure på hvilke andre alternativer det bulgarske bandet som kom på 38.plass i år hadde.

For hvis Intelligent Music Project var det beste forslaget føler jeg vel at Ronny, Bisser, Slavin. Ivo, Dimiter og Stoyan kunne brukt litt mer tid på akkurat det navnevalget.

En annen ting er vel at man kanskje burde brukt mer tid på valg av låt når man først ble spurt om å delta for landet sitt i ESC, det de sendte var veldig lite originalt, egentlig ett oppkok av låter vi hørte mange av for noe tiår siden.

Det er nemlig ikke så mange år siden vi tenkte at Bulgaria snart kunne være ett land som kunne ta pokalen hjem, de sendte låter som var originale med bemerkelse-messige opptredener, men det var de veldig langt unna i år gitt.

Mulig de tenkte at siden rock var greia i 2021 så skulle man ta det toget, vel da valgte de altså ikke et høyhastighetstog, dette var vel ett mer traust diesel-tog musikalsk sett.

Låten «Intention» hadde muligens intensjoner om å fenge, men det er vel mye mulig at de som var store fans av puddel-rock en gang på 80-tallet ikke var i puddel-humør under den første semifinalen.

Kun 29 poeng fikk de samlet inn og tar man bort poengene fra de gode vennene Albania og Hellas sitter de igjen med 5 lusne poeng fra Moldova.

I motsetning til gutta-bandet LPS fra Slovenia som var ung og uerfarne vist gutta i IMP som de kanskje helle burde kalt sitt band at det er en fryd å se på erfarne musikere på en scene.

Det var nemlig ingenting å utsette på det de leverte på scenen og det er i grunn synd at det ikke er lov å fremføre musikk live på scenen, det tror jeg disse gutta hadde klart glatt.

Men, tonnevis med erfaring og masse pyro og futt på scenen hjelper så gudsjammerlig lite når selve låten er en liten smell-bongbong musikalsk sett.

Dette var første gang siden 2013 at dette landet ikke kvalifiserte seg, så man kan jo håpe at noen musikalsk intelligente i det landet velger et musikalsk prosjekt som kan gjøre susen i ESC.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden