8. jun, 2022

Hvorfor kom Montenegro på 37.plass i ESC-2022?

Så til en av årets kanskje mest dystre låter, den handlet tross alt om at artistens mor døde som følge av korona-viruset.


Dramatisk så det holder det, men det ble dessverre for Vladana sin del ikke delt ut mange sympati-poeng til henne.


Som tidligere nevnt var andelen av dramatiske låter høy nok i år, så her gjaldt det virkelig å stå ut og for å stå ut kan man gjøre mange valg, men er vel redd for at de som ble gjort for låten «Breathe» ikke hadde mye pust i seg.


Litt anstrengt vokal til tider og den runde greia hun hadde på ryggen på en ellers fin kjole var nok uforståelig for alle andre enn vedkommende som designet denne kjolen.


Legg til en fremføring jeg følte manglet tilstrekkelig innlevelse og det er ikke mye igjen å gi pluss-poeng til.

Alt dette klarte ikke å gjøre en i utgangspunktet ikke altfor spennende låt såpass interessant at de som stemte ville bite på den kroken.


Når man i tillegg tar bort stemmene fra de to nabolandene Serbia og Nord-Makedonia går sluttsummen på 33 poeng faktisk ned til ett usselt poeng som juryen i Spania mente denne låten fortjente.


Montenegro var også en av de landene hvor juryen ble beskyldt for å jukse, men som kjent selv med juks hadde ikke resultatet endret seg med hensyn til hvem som kom seg til finalen, dog Montenegro falt fra 12 til 17 plass da.


Så får vi se om de neste år fortsatt er fornærmet fordi de ble oppdaget eller fortsatt deltar i vår kjære konkurransen, men skal jeg tro Wikipedia skal de ha sagt at de deltar.


Siden dette landet ble med i Eurovision som «bare» Montenegro i 2007 har de kun kvalifisert seg til finalen 2 ganger og vi må helt tilbake til 2015 da dette skjedde sist gang.


Med andre ord, her må det masse skjerping til, jeg er ganske sikker på at de har det som skal til, det er vel mer at de kanskje ikke klarer å få de artistene med den kapasiteten til å delta for landet sitt, hvem vet?

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden