13. jun, 2022

Hvorfor kom Malta på 35.plass i ESC-2022?

I dag kommer nok et land mange hadde trodd skulle klare å kapre en finaleplass, men de som stemte ville det definitivt annerledes.


Emma fra Malta hadde nok forventet og håpt på noe mer enn 16.plass, men hun skal vel være fornøyd med det hun fikk.


Også her legger jeg stordelen av skylden på at det vokale stort sett sviktet noe så grasalt for denne damen på sin store kveld i Torino.


Jeg vil også legge en god del av skylden på de som fant på det sceneshowet unge frøken Muscat måtte fremføre.


Det viser absolutt alt som er galt med de nye reglene der man kan ha koring «på bånd» og da heller ha med seg dansere på scenen.


For låten er det ikke mye feil med, det hadde bare vært så mye bedre om Emma hadde fått ekte vokal backing på scenen i stede for fire bleike dansere som vel ikke akkurat gjorde de mest avanserte danse-bevegelsene.


Mye mulig at nervøsitet ødela en del her, dog de vokale problemene hadde damen på prøvene også, men kanskje ikke like ille som når det skulle synges live under sending.


Underlig nok fikk denne låten flere poeng fra juryen enn fra folket, husker ikke helt om Emma kanskje var hakket mindre ikke vokalt på jury-finalen.


Den svenske juryen mente dette var denne semifinalens fjerde beste låt takket være det faktum at to av jurymedlemmene der hadde denne låten på andreplass.


Denne lille øystaten i Middelhavet deltok for første gang i 1971 og ha således lengst ESC-historie uten å ha vunnet, de var forholdsvis stor favoritt i fjor og har vel i grunn gjort det best når vedkommende som sang har vært særdeles stødig på det området, jeg bare nevner det liksom.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden