24. jun, 2022

Hvorfor kom Albania på 30.plass i ESC-2022?

Dagens låt er vel den aller flest hadde på sikker finaleplass, men som av flere årsaker ikke kom seg dit.

Ronela fikk æren av å være årets første låt i semifinale 1 og hun skulle vel egentlig bare triumfere seg til finalen.

Hun hadde åpenbart at som første land ut skulle hun smelle skikkelig fra seg og vel det gjorde hun, men med feil fyrverkeri spør dere meg.

Det som skulle vise kvinnelig styrke og tøffhet ble vel i stedet en plump forestilling som muligens hadde passet bedre på en tvilsom nattklubb i stedet for i ett familie-show som ESC skal være.

Sjelden har vi vel sett ett mer seksualisert show og heller ikke på det vokale var det mye å hente, det ble litt for mye skriking og litt for lite imponerende vokal til tider, damen var tross alt opptatt med å fremstå som tøff.

Dog, ingen skal ta madam Hajati på innsatsen, hun gav alt, men det holdt bare til 12 plass og da kommer man altså ikke til finalen.

Poengmessig fikk låten «Sekret» nesten fire ganger så mye poeng fra folket i forhold til den profesjonelle juryen, vel det var faktisk bare en jury som likte dette godt nok til å gi poeng, men i den greske juryens øren var dette faktisk kveldens beste.

Det mente også det greske publikummet at den var så hele 30% av stemmene kom fra ett land, naboer er greie saker av og til er det ikke?

Har vel også en følelse at mange av de andre landene som gav poeng her har en god del albanere bosatt så mulig de stemte som gale på dette, til liten nytte da.

Dette landet har kommet seg til finalen 50% av gangene de har deltatt de 10 siste gangene så de må bare ta det litt med ro når det gjelder sceneshow så klarer de nok finale-biffen neste gang de er med så fremt låten har de rette kvalitetene.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden