25. jul, 2022

Hvorfor kom Sveits på 17.plass i ESC-2022?

Noen av årets låter ble bare likt av en av to jury-gruppene vår elskede konkurranse har.

Slik god støtte kan ta deg til finalen, men med mindre du får ett ras av stemmer endre du bare på en grei plassering i finalen.

Hvorvidt Marius Bear synes 17.plass var grei vites ikke, det vi vet var at han fikk ett lite slag i trynet når publikum gav han 0 poeng.

Og det er jo en smule brutalt for de som ikke scorer poeng når telefon-stemmene blir lest opp, hele Europa blir med på den nedturen, heldigvis fikk han trøst fra britiske Sam Ryder, sikker en god bamseklem det.

Dog fikk låten «Boys Don’t Cry» noen på publikums-stemmer i semifinalen og en for noen overraskende kvalifisering til finalen.

Selve låten synes jeg er en deilig liten sak av en låt, fremført med en inderlighet som passet låten som hånd i hanske.

Vokalt synes jeg det er innenfor, det største ankepunktet for meg var nok måten låten ble presentert visuelt.

Det ble veldig mørkt og med mørkt kostyme forsvant Marius nesten i bildet til tider og det lille lysshowet han hadde som vel hadde noen referanser til musikkvideoen gav oss om TV-tittere lite å huske.

Slike skikkelig nedtonete show faller åpenbart i smak hos den profesjonelle juryen og da får vi slike hendelser der en låt bare blir likt av en jury-gruppe.

Våre sveitsiske venner har slitt en god del med å kvalifisere seg til finalen, men har hatt noen gode år nå og skal man tro ryktene vil de også neste år velge en artist fremfor å ha nasjonal finale, håper de velger noe bra neste år også.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden