10. aug, 2022

Hvorfor kom Norge på 10.plass i ESC-2022?

Allerede lenge før ESC ble avholdt var de fleste av oss enige i at Norge burde ha en god sjanse for å komme tilbake til topp-10-klubben i ESC.

Og forhånds-reaksjonene, samt reaksjonen de mottok på prøver og i semifinalen gjorde at jeg nok tenkte at dette kunne bli en sterk plassering.

Så kanskje alt dette sett under ett gjorde at en 10.plass var en bitte litt skuffende plassering, men for all del, vi var blant de 25% beste låtene resultatmessig.

Som forventet var det juryene som ikke helt tok til seg vårt budskap fra disse to ulvene som påstår at de vanligvis holder til på månen.

Tror nok ikke det var negative følelser mot utenomjordiske skapninger som gjorde at juryen var lunken, til det syntes de nok hele ulv og banan-opplegget var til å spise opp.

Heldigvis hadde vi publikum som reddet oss, hele 32 land gav oss poeng her, men mange av dem var på den nedre delen av poengskalaen så klarte vi ikke å klatre høyere enn 10.plass til slutt.

Selve fremføringen var det lite å si på, flott vokal, stødig dansing og den galskapen som vi kunne forventet fra våre venner i Subwoolfer.

Skal man pirke på noe må det være at bruken av masker på de som opptrådde muligens gjorde at energien i fremføringen ble litt neddempet og den også gjør at kontakten mellom artist og publikum aldri blir oppnådd.

Mye mulig også at slike gimmick-låter ikke alltid treffer godt og mange som kanskje kunne ha likt låten ikke stemmer da de føler av innpakningen av låten ødelegger.

Vel slike folk burde kanskje ta seg en banan, men nå har vi altså hatt to bidrag på rad der kostymene på artistene har spilt en stor rolle i fremføringen.

Historisk sett er vi ganske så gode på å kvalifisere oss, men neste år kanskje ha artisten iført «normalt» kostyme og fremfor alt, ha en profesjonell jury i den norske finalen slik at den låten vi sender har fått godkjent-stempel fra begge typer jury-grupper før vi sender den av gårde til en by i Storbritannia.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden