5. sep, 2022

Nesten til topps - 2022

Neste år ut i denne serien er årets andreplass og siden jeg nettopp har skrevet om denne andreplassen og vist videoen fra finalen velger jeg musikk-videoen på denne låten.

Vi snakker da naturligvis om Sam Ryder og låten hans «Space Man» som manglet 165 poeng på å ta seieren og heller ikke han er vel veldig såret over at det ble «bare» andreplass.

I flere måneder hadde jo de fleste av oss innsett at Ukraina ville ta seieren hjem og med hjelp av ett samlet europeisk og australsk publikum fikk de en televoting-poengsum det nok vil ta noen år før blir slått.

Heldigvis gjorde juryene det en smule spennende med å spre stemmene litt mer på de forskjellige deltagerlandene og de hadde faktisk denne låten først.

Noen hadde kanskje ett håp om at folk som stemte skulle spre stemmene sine litt mer de også, men det skjedde altså ikke.

Her kom Sam Ryder på 5.plass og da holdt det til en flott 2.plass.

Storbritannia er vel det landet som har kommet på 2.plass flest ganger, med det begynner å bli en god stund siden de kom på den plassen sist.

Man må faktisk helt tilbake til 1998 da de selv avholdt finalen i Birmingham, som for øvrig er en av 7 byer som kjemper om å avholde neste års finale.

Av forståelige grunner kan ikke finalen neste år avholdes i Ukraina så da tror jeg nok de fleste føler at det ble mest rett at det landet mange kalte en moralsk vinner av ESC-2023 fikk overta.

For øvrig må jeg få innskyte at bruken av ordet moralsk vinner er ganske så tåpelig, det brukes vel mest for å redusere verdien av den som seiret sin seier.

Unge herr Ryder startet sin musikalske karriere i 2006 og har vært innom haugevis med band i tillegg til soloprosjekter.

Ryktene sier at han ble inspirert til å lære å spille gitar av den finske gruppen Lordi som vant i 2006.

Selv ble Sam skikkelig kjent da han under korona-epidemien startet med å legge ut hans cover-versjoner av flere kjente artisters låter.

Når original-artisten reagerer på dette skaper det fort ganske så mange klikk og det sikret han til slutt en platekontrakt.

Ting ballet på seg og nå er han den artisten fra pop-landet fremfor noen i Europe med den beste plasseringen i ESC på 2000-talet.

Og jeg har vel en følelse på at hvis han skulle finne på å returnere til vår elskede konkurranse vil det være til fansen åpne armer.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden