12. sep, 2022

Nesten til topps - 2018

Så skal til det som kanskje kan kalles tidenes jente-kamp i vår kjære konkurranse.

Den var det kypriotiske Eleni Foureira som gikk tapende ut av, hun manglet hele 93 poeng for å få has på hun fra Israel som sang om leketøy.

Tittelen på låten til Eleni «Fuego» er som kjent spansk og betyr ild og man kan jo si at scenen formelig tok fyr under en særdeles fyrrig opptreden fra vår kypriotiske venninne.

Vel, egentlig er hun jo albansk, men har bodd størstedelen av livet i Hellas, men som kjent er denne middelhavsøyen er kjent å låne fra sin språk-nabo på fastlandet.

Eleni fikk andreplassen etter at juryene hadde henne på 5.plass mens folket mente hun var den nest beste låten den kvelden.

Mulig hun følte den som en aldri så liten hevn at kanskje hennes låt ble en litt større hit en vinnerlåten til Netta rundt omkring i Europa.

Leser ellers at musikkvideoen til denne låten ble spilt inn i Hellas og siden den var sponset av et frukt-selskap var det plassert bananer og ananas i videoen, forhåpentligvis ett fruktbart samarbeid.

Også Eleni kunne vi ha sett på scenen i Telenor Arena i 2010, hun kom på andreplass i den greske finalen det året

Ellers har unge frøken Fureraj som hun het da hun ble født i Albania fortsatt sin karriere og har gitt ut musikk så sent som i år.

Tror vel ikke mange blir skuffet om hun skulle ønske seg en retur til ESC-scenen, kanskje på tide for Kypros å vinne snart?

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden