19. sep, 2022

Nesten til topps - 2015

Så skal vi innom det siste året der hvert land bare gav ut en poengsum hvor jury og publikums-stemmer til sammen utgjorde stemmerne fra hvert enkelt land.

Vi snakker naturligvis om 2015 som er det siste året med en nordisk seier, russiske Polina Gagarina manglet 62 poeng på å snyte svenske Måns Zelmerløw for seieren.

Dog så slo hun fløtepusene fra Italia i gruppen Il Volo som mange trodde skulle ta seieren hjem.

Disse karene vant televotingen ganske så klart, mens Måns vant jury-avstemmingen enda klarere og slikt blir det seier av.

Låten «A Million Voices» fikk henholdsvis tredje- og andre-plass hos jury og folket og slikt sikrer man en andreplass på.

Man kan jo bare lure på om hvis Russland hadde vunnet dette året om Ukraina kunne ha stilt med låten «1944» som de vant med, men det blir uansett bare en spekulasjon.

Polina var åpenbart ikke veldig sur over å ha tapt for Måns, sammen spilte de inn låten «Circles and Squares» til VM i kunstløp i 2021.

Det spørs om Måns er veldig stolt av dette så siden det i ettertid har vist seg at Polina ikke bare deltok på en jubileums-konsert for annekteringen av Krim nå i 2022 og har uttalt støtte til den pågående invasjonen og krigen i Ukraina.

Hun fikk bittelitt pipekonsert mot seg under finalen i Wien, tør ikke tenke på hvordan den skulle bli nå hvis hun mot formodning en gang i fremtiden skulle finne på å representere Russland igjen i ESC.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden