12. okt, 2022

Nesten til topps - 1986

Så skal vi til første gang den internasjonale finalen ble avholdt på norsk jord.

Trygt plassert i sentrum av Bergen sang sveitsiske Daniela Simmons seg frem til en flott andreplass med det som trygt kan kalles euro-ballade av absolutt beste slaget.

Riktignok var hun rimelig langt unna en seier hele, 36 poeng faktisk, den husker vi ble kapret av den kveldens yngste deltager Sandra Kim som for alltid vil inneha tittelen som den yngste vinneren noensinne.

Denne ESC-kvelden ble en skikkelig fransk aften for alle unntatt Frankrike, på tredjeplass 23 poeng bak kom nemlig Luxembourg, så tre franskspråklige låter på seierspallen.

En som fikk blod på tann etter denne andreplassen var åpenbart komponisten av låten Atilla Sereftug, han kom tilbake bare to år senere med låten «Ne Partez Pas Sans Moi» i bagasjen og med Celine Dion som sanger husker vi alle at det gikk riktig så bra.

Daniela som egentlig heter Borruso-Sereftug til etternavn har fortsatt en aktiv karriere, men har beveget seg mer inn på jazz de senere årene kan det virke som.

Synes du at det siste etternavnet til Daniela lød kjent, joda hun giftet seg med Atilla i 1991 og samme fikk de sønnen Jason i 1992.

Hun hadde allerede prøvd seg i den sveitsiske finalen både i 1983 og 1985 før hun vant i 1986, i tillegg ble hun nummer to i samme nasjonale finale i 1991.

Så det er mye mulig at hennes dragning mot å delta i Eurovision er over nå, dog litt kul jazz hadde vært noe for vår kjære konkurranse synes nå jeg da.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden