24. okt, 2022

Nesten til topps - 1995

Så skal vi til det året jeg fikk oppleve min første norske seier til stede i hallen.

Secret Garden sin største konkurrent var spanske Anabel Conde og det var ikke før det gjenstod 2 juryer at vår seiere var klar.

Da så nemlig jeg at vi ledet med 25 poeng så da kunne ikke unge frøken Conde ta oss igjen,

Akkurat denne opplysningen spredte jeg til den andre norske fansene jeg satt sammen med og du hører faktisk litt jubel under sendingen når den nest siste juryen fra Malta ropes opp.

Nå skal det vel sies at for mange fans var nok låten «Vuelve Conmigo» noe som falt mer i smak hos dem enn den nesten instrumentale låten fra Norge, uansett vi endte opp med en seiersmargin på 29 poeng.

Anabel skal ha for en flott vokal og en akkurat passe dramatisk fremføring av sin ganske så dramatiske ballade.

Ned til småsure svensker på tredjeplass hadde vår spanske venninne 19 poeng og denne sølvplassen er det beste Spania har hatt siden 70-tallet det var også foreløpig siste pallplassering inntil tredjeplassen i år.

Damens fulle navn er Ana Isabel Conde Sanchez og hennes deltagelse i ESC var en pangstart til hennes karriere og såpass stort var det at hjembyen hennes Fuengirola navnga et torg i byen til hennes ære.

Både i 2000 og 2010 prøvde hun seg i spansk finale uten større fremgang og sammen med sin søster prøvde hun faktisk å bli med i polsk finale i 2006.

Vi så henne en gang til i vår kjære konkurranse da hun var korist for det andorranske bidraget i 2005, men det landet har som kjent aldri klart å ta seg til en finale.

Hun er fortsatt aktiv som artist og hvem vet, kunne det vært en ide at hun ble valgt ut til å forsvare årets gode plassering?

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden