2. nov, 2022

Nesten til topps - 2016

Siden våre australske venner kom med i ESC-sirkuset har mange lurt på hva som ville skje hvis de skulle finne på å vinne.

Vel, akkurat det «problemet» har man bare vært passe nært på få vite en gang og det var tilbake i 2016.

Dog manglet Dami Im 23 poeng på å utløse denne utfordringen og nærmere enn det har de altså ikke vært.

Mange føler vel fortsatt at låten «Sounds Of Silence» ble robbet for en førsteplass, den ukrainske vinnerlåten har vel ikke akkurat blitt en evergreen.

Ned til den største favoritten før man møttes til dyst i Stockholm , Russland hadde frøken Im 20 poeng så hun hadde dermed en godt forankret andreplass.

Det litt bemerkelsesverdige er at Dami vant semifinalen passe klart over Jamala fra Ukraina, men i finalen endret ting seg og det ble med sølvplassen til de mest langveisfarende i finalen.

Denne damen med den fantastiske stemmen ble født i Korea og kom til Australia når hun var 9 år da foreldrene mente hun ville ha bedre muligheter i det landet.

Som så mange andre artister nå til dags startet karrieren med deltagelse i en musikk-konkurranse, for hennes del X-Faktor.

Den vant hun likegodt og det er jo alltid en fin start på en karriere og hennes første plateutgivelse solgte godt.

Det var nok en av grunnene til at australsk TV valgte å sende henne til ESC.

Senere har hun blant annet deltatt i australsk Skal Vi Danse og hun hadde planlagt å være med i den australske nasjonale finalen i 2021, men den ble som kjent avlyst på grunn av en viss epidemi.

Siste nytt er at hun ble mor så sent som i mai i år så når barsels-permisjonen er over kunne det kanskje passe med en ny deltagelse i vår kjære konkurranse, tror hun blir ønsket velkommen med åpne armer hvis det skulle bli aktuelt.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden