7. nov, 2022

Nesten til topps - 1985

For andre gang dukker den tyske gruppen Wind opp i denne serien, de klarte nemlig det kunststykket å komme på andre plass med 2 års mellomrom.

Det året vi nordmenn fikk vår første seier var det altså disse damene og herrene som gav våre jenter i Bobbysocks størst kamp om seieren.

Dog så manglet de til slutt 18 poeng på å frarøve oss seieren så det var en liten bit opp til at de nesten vant da.

Bakover på resultatlisten var det mye knepnere, kun 2 poeng ned til våre svenske venner på tredjeplass og kun 3 poeng bak fulgte Storbritannia.

Tyskland ledet for øvrig avstemmingen lenge, men mot slutten glimret poengene mer med sitt fravær og det var faktisk ikke før det gjenstod 3 juryer at Norge gikk opp i teten.

«Für Alle» het låten de sang i 1985 og denne gruppen har på en måte hatt dette som ett slags motto.

De har hatt en hel haug med medlemmer og de er fortsatt aktiv selv om det kan virke som om de ikke har gitt ut musikk siden 2017.

Viste dere at de gav ut 1985-låten sin på nytt i 2007 da de hadde fått så mange nye medlemmer at de muligens ikke hørtes helt ut som den opprinnelige versjonen.

Har vel en følelse at tysk TV muligens ikke er så hyppe på å sende «gamle» travere til ESC nå, men et gjensyn kunne muligens vært interessant om ikke noe annet.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden