11. nov, 2022

Nesten til topps - 1990

Nok en gang var det 17 poeng som hindret ett land fra å ta seieren og i det herrens år 1990 snakker vi om franske Joëlle Ursull.

De fleste av oss vil nok huske at det var Italia som vant dette året, færre husker nok at Irland faktisk endte på samme poengsum som Frankrike.

Men, mens låten «White And Black Blues» fikk hele 6 12-poengenre klarte irske Liam Reilly bare å karre til seg 2 av samme sorten.

Så da dømmes madam Ursull til sølvplassen dette året gitt.

1990 er for øvrig det siste året de fem store Italia, Frankrike, Spania, Storbritannia og Tyskland alle endte i topp-10 på resultatlisten.

Ellers var 1990 første året da aldersgrensen på 16 år ble innført, dog var Joëlle 30 år når hun deltok så den regelen trengte hun ikke å bry seg om.

Dette årets franske bidrag startet en litt eksotisk trend fra dem og først ute var altså en dame født på den karibiske øyen Guadelope.

Sin artist-karriere startet hun i en gruppe kalt Zouk Machine, den forlot hun etter noen år for å satse på en solo-karriere.

Hennes største suksess ble ESC-låten henne, men hun gav ut musikk jevnt og trutt etter dette også.

Jeg kan også lese meg til at hun har brukt mye tid på å utdanne sine to døtre, hva de er utdannet til klarer jeg ikke å finne ut av.

Hadde det vært musikk kunne de kanskje stått på en ESC-scene og gjort det samme som sin mor, det hadde vært noe.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden