28. nov, 2022

Nesten til topps - 2002

Landet der over 90% av befolkningen ser på den internasjonale finalen har enda ikke vunnet og i dag skal vi snakke om den andreplassen der de var nærmest.

Aller nærmest var de nemlig ett år de kom på tredje, men det er en annen sak.

I det herrens år 2002 hvor Norge satt i utvisningsboksen grunnet dårlig resultat året før var det maltesiske Ira Losco som fikk den imaginære sølvmedaljen rundt sin smekre hals.

Den fikk hun for sangen «7th Wonder» og hun manglet 12 poeng på å snyte Latvia for sin eneste seier hittil.

Hun ledet avstemmingen i begynnelsen, men seiers-underet ville liksom ikke skje dette året heller.

Ned til de to landene på tredjeplass hadde hun hele 53 poengs forsprang, så denne kvelden handlet alt om kampen om seieren.

Unge frøken Losco startet sin karriere tilbake i 1998, men fikk sitt store gjennombrudd da hun representerte sitt hjemland i 2002 i vår kjære konkurranse.

Vi husker naturligvis at hun også deltok i 2016 der hun ifølge ryktene fikk bruke hele 1,5 millioner EURO på sin deltagelse, man kan jo lure på om en 12.plass er verdt så mye penger da.

Det året vakte det en smule oppmerksomhet at hun vant den maltesiske finalen med låten «Chameloen», men fikk lov til å teste ut flere låter til en internasjonal jury + noen lokale eksperter og dermed endte opp med å skifte sang .

«Walk On Water» het låten hun fremførte i Stockholm nemlig.

Samme måned som hun deltok i sin hittil siste ESC-finale kunngjorde hun at hun var gravid, vel vi så det vel på henne allerede og i august samme år fikk hun en sønn.

Senere har damen giftet seg med «gravøren» og de har fått en datter også.

Dog hun er fortsatt aktiv artist så kanskje hun burde la gubben passe barna litt og prøve seg på nytt i ESC, tror hun er velkommen i de flestes øyne.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden