7. des, 2022

Nesten til topps - 1998

Jeg har sagt før at som arrangørland må det å komme på andreplass være helt topp, kjempegod plassering og man slipper utgiften med å arrangere neste års finale.

Det bidraget som klarte dette med minst margin opp til seieren skal vi snakke om og vi skal til det herrens år 1998.

Fra første rad i salen så jeg britiske Imaani synge låten «Where Are You?» og hun manglet bare 6 poeng på å ta seieren hjem.

Fra første rad var jeg også vitne til en triller av en avstemming som ikke ble avgjort før siste land ut Makedonia gav stemmer til vinneren Israel og andreplassen Storbritannia.

Malta som ledet før siste avstemming fikk ikke poeng og manglet da 7 poeng på å ta seieren, dette gikk så hardt inn på Chiara stakkers at hun satt gråtende på hotellrommet i timevis etterpå.

Som dere da skjønner var differansen mellom andre- og tredjeplass kun 1 poeng.

Immani derimot gråt neppe den kvelden, hun heter Saleem til etternavn, men hennes fødenavn er Melonie Crosdale faktisk.

Som så mange andre artister som har representer de britiske øyer har hennes musikalske karriere egentlig ikke tatt veldig av.

Selv om hun hadde en ganske bra suksess med ESC-låten sin ble hun vraket av plateselskapet sitt allerede da neste singel skulle gis ut.

Noen år senere hadde hun en hit som sanger i gruppen Tru Faith & Dub Conspiracy.

Og når jeg leser at hun ikke fikk gitt ut sitt debutalbum før i 2014 kan man vel konstaterer at ting tar tid og det var vel muligens en platekontrakt hun sang om i låten sin da tilbake i 1998.

Men, låten hennes fra 1998 har 25-års jubileum i 2023 så kanskje en liten opptreden som pauseinnslag i en semifinale i Liverpool neste år hadde vært på sin plass?

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden